Стручњаци тврде да је детоксикација топлом водом са лимуном мит

0
442

Иако многи вјерују да је топла вода са лимуном добра за здравље и да подстиче детоксикацију, нова студија показала је да је то заправо само мит.

Молекуларни фармаколог и токсиколог с универзитета Аделаиде и један од аутора студије Иан Мусграве наглашава да не постоје научни докази да напици попут воде са лимуном утичу на детоксикацију тијела.

Додаје да ће топла вода с лимуном, иако неће учинити ништа токсинима, помоћи при хидратацији, повећању нивоа витамина Ц и смањењу уноса калорија у организам.

“Умјерене дуготрајне промјене у исхрани и вјежбање помажу при детоксикацији организма, а не некакви чудотворни напици”, истакао је Мусграве и поручио да су производи за детоксикацију само маркетиншки трикови.

Осим тога, Мусграве сматра да је сакупљање токсина у људском организму глупост.

“Постоји увријежено мишљење о таложењу токсина, али то се не дешава. У већини случајева ти токсини се брзо избацују из организма. Са друге стране неки токсини који су растворљиви у масти и уколико се уносе брже него што метаболизам ради наталожиће се у масти, али никаква количина сока нити знојења то не може да избаци”, закључио је.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име