Ствари које уништавају батерију телефона

0
428

Сигурно сте примјетили да временом батерија на вашем телефону једноставно краће траје. Потпуно пуна батерија не може више да траје као на почетку.

За једну годину коришћења телефона батерија може да изгуби у просјеку од 6 до 20 одсто свог почетног капацитета. Чињеница да батерија слаби не може се промијенити, али промјеном одређених навика можете јој продужити трајање.

Ово у највећој мјери штети капацитету батерије за мобилни телефон:

Екстремне температуре: Најбоље би било, уколико је то икако могуће, избјегавати коришћење мобилног телефона на температурама испод 0 и изнад 35 степени Целзијуса.

Потпуно пражњење до 0 одсто: Потрудите се да вам се телефон не празни у потпуности превише често. Нове, литијумске батерије имају ограничен број потпуних пуњења (од 0 до 100 одсто капацитета), због чега би било најбоље да батерију држите увијек између 50 и 80 одсто капацитета.

Стално укључен телефон: Још једна од најштетнијих навика за батерију јесте стално држање телефона укљученог – чак и када се не користи. Осим што ће помоћи да се батерија сачува, повремено гашење телефона учиниће га и бржим јер ће ослободити радну меморију.

Укључен Wi-Fi и Bluetooth: Познато је да интернет конекција у великој мјери троши капацитет батерије. Зато би требало да, кад год не користите интернет или не постоји сигурна Wi-Fi конекција у околини, искључите ову опцију јер ће у супротном телефон стално тражити конекцију и без потребе трошити енергију. Иста је ситуација и са Bluetooth-ом.

Свјетло екрана на максимуму: Максималалан ниво освјетљења екрана у великој мјери троши батерију, а сигурно није увијек неопходан. Можете укључити аутоматско освjетљење екрана или подесити на нижи ниво освјетљења како би уштедили батерију.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име