Сутра пројекција филма “Дјетињство и музика”

1
211

У Културном центру Источно Ново Сарајево сутра би требало да буде приказан аутобиографски играни филм “Дјетињство и музика”, професора музике Бранке Вукосав, која живи и ради у Невесињу као наставник солфеђа и клавира.

Аутор у изјави Срни каже да се након 20 година, овим филмом, враћа на мјесто гдје је провела најљепши дио свог дјетињства и доноси интересантну причу прожету звуцима различитих музичких инструмената и дјечијим несташлуцима. “Та тешка прошлост увертира је за добру будућност”, каже Вукосав.

Она додаје да је због ратних дешавања у БиХ морала да са породицом напусти свој дом, као и већина Срба, и оде у нови живот.

“Мијењали смо многа мјеста боравка док на крају нисмо завршили у колективном центру, као и остале избјеглице. Божијом вољом, никако случајно, били смо смјештени у зграду Основне музичке школе. Дјелић атмосфере како је живјети под истим кровом са избјеглицама, наставним особљем и музичким инструментима, покушала сам да прикажем овим филмом”, рекла је Вукосав.

Циљ филма “Дјетињство и музика”, који је снимљен у јулу у Лукавици и Невесињу, а који има образовни карактер, јесте да прикаже улогу музике у развоју младе личности.

У филму учествују ауторкини бивши и садашњи ученици Нина Голијанин, Лана и Ана Терзић, Ђурђица Бабић, Никола Косовић, Јована Михић, Вуколај и Недељко Климента, као и сама ауторка.

Премијера филма је одржана у Гацку, а потом је приказан у Невесињу и Љубињу.

Бранка Вукосав рођена је 1988. године у Сарајеву. Основну школу, упоредо са основном музичком школом, средњу музичку школу, а потом Музичку академију завршила је у Лукавици, Источно Сарајево.

Организатор пројекције је Културни центар Источно Ново Сарајево.

1 коментар

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име