Трново: Саопштење за јавност ГО СНСД Источно Сарајево

0
1193

Градски одбор СНСД-а Источно Сарајево најоштрије осуђује одлуку одобрника СДС-а, ПДП-а и ДФ-а да у скупштини општине Трново изаберу Ненада Мишовића за вршиоца дужности начелника општине Трново.

Избором Ненада Мишовића за вршиоца дужности начелника општине, након преране смрти демократски изабраног начелника општине Трново Горана Вујичића, који је у својој општини добио повјерење грађана у октобру прошле године, одборници „Савеза за промјене“, још једном су показали непоштовање политичке воље грађана општине Трново и подцјењивање њихове одлуке да живе у другачијем Трнову у односу на Трново које представља СДС, ПДП и ДФ. Одлуком да за вршиоца дужности начелника општине до, нажалост, поновних избора за начелника општине, ову општину представља Ненад Мишовић, на најгрубљи могући политички начин насмијали су се у лице грађанима општине Трново.

Ипак, било би политички могуће и опростити, с обзиром на кратки период власти који их чека, да нажалост, у овом избору нема много горих ствари. Градски одбор СНСД-а Источно Сарајево изражава невјерицу и огорчење људском и моралном одлуком одборника да само 5 дана након смрти, односно 4 дана након сахране, и дводневне жалости у општини Трново, група од 7 одборника СДС-а, ПДП-а и ДФ-а, сједне у скупштинске клупе и изабере Ненада Мишовића за вршиоца дужности начелника општине.

Шта је то ове одборнике довело до одлуке да не дозволе да прође ни 7 дана од преране смрти сина, брата, супруга и оца, и уједно првог човјека општине Трново, па да на његово мјесто, изаберу другог?! Питамо се која их је то невоља натјерала да донесу овакву одлуку и да ли су се руководили моралом, људскошћу и образом?! Да ли су исказали поштовање према човјеку који је читав свој живот провео у своме Трнову, у њему био замјеник начелника општине и начелник општине био у два мандата, а прије свега био човјек. Само је једно могуће објашњење, а то је политичка и људска похлепа која није дозволила ни минимум политичког и људског поштовања и разума.

Градски одбор СНСД-а Источно Сарајево ће позвати одборнике СНСД-а у Трнову да до, нажалост поновних локалних избора у Трнову, не учествују у раду скупштине општине Трново, како не би сједили у истим клупама са људима који нанесоше људску мрљу на мало и напаћено Трново и његове становнике.

Господо одборници „Савеза за промјене“ – Немања Лучићу, Драгане Шиповцу, Борко Мишовићу, Бранка Ристић, Данијеле Грујићу, Видаче Шиповцу и Бехија Мулаосмановић, и господине Ненаде Мишовићу, част и образ немају цијену, а брука живи довијека!

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име

Услови коментарисања: