Трзавице на крају: Бакир “да појасни”

0
396

Заједничко обраћање предсједника Србије и Председништва БиХ завршено је уз мале трзавице и “појашњења” која су дали Бакир Изетбеговић и Александар Вучић.

Иако је испред БиХ говорио хрватски представник Драган Човић, на крају је бошњачки члан Предсједништва БиХ Изетбеговић рекао да “мора нешто да појасни”.

Он се осврнуо на поруку коју су послали Вучић и Човић да о појединим питањима, као што је Косово, званично Сарајево неће мијењати став уколико то не буде урадио ни Београд.

“Међународну политику БИХ водиће ова три човјека (чланови Председништва БиХ), и она ће се водити у Сарајеву. Наравно, и те како ћемо узети у обзир ставове сусједних земаља, јер живимо са Србијом и живимо са Хрватском, као и са ЕУ, где смо преузели обавезе у процесу интеграција. Али, мој став је да се спољна политика води у Босни и Херцеговини и ја сам молио Човића да то изнесе као свој став, а не као став Предсједништва”, рекао је Изетбеговић.

Подсјетимо, Изетбеговићева изјава да сматра да је БиХ требало да призна Косово је подигла пуно прашине у региону и довела до новог подизања тензија између двије земље.

Након Изетбеговићевог “упада” на крају конференције, испред микрофона је остао и Вучић, који је уз осмијех рекао да и “он мора нешто да дода”.

“Е овако вам изгледа све. Ја сам цитирао шта сам добио у току званичних разговора, али овако вам изгледа и око Косова, и око граница”, рекао је Вучић.

Који минут раније, атмосфера је била много пријатељскија, а Драган Човић се “захвалио Аци” на ставовима око модела рјешавања питања граница и рекао да ће се у Сарајеву “као и увијек” нешто теже доћи до заједничког става.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име