У Фочи промоција књиге “Мој Еверест-сан и јава”

0
149

Центар за културу и информисање и Планинарско друштво “Зеленгора” Фоча организују промоцију књиге “Мој Еверест-сан и јава”  аутора Драгане Рајбловић.

Драгана Рајбловић је прва са Балкана и једина жена у региону која се 2007. године попела на највиши врх свијета Монт Еверест 8850 м, на Хималајима. Након девет година, Рајбловићева је написала књигу о овом подухвату “Мој Еверест – сан и јава”.

Ово је књига о личном искуству, али личном искуству и доживљају женске особе, која је уз мушке чланове екипе, провела бројне дане у базном кампу далеког Тибета, чекајући повољан тренутак за успон на Еверест. И не само Еверест (8850 м), описан је и поход на Чо Оју (8200 м), шести врх свијета, као и све планине које су претходиле као припрема за успон на кров свијета.

Као учесник многих експедиција, прошла је и упознала разне крајеве свијета, те је књига и путопис, гдје преноси своје импресије о народу Шерпаса, Тибетанаца и њиховој историји. Уз све то ово је и планинарски приручник у којој се на крају налази мали додатак о аклиматизацији и прилагођавању организма на велике висине.

Промоција ће се одржати у Градској читаоници ЦКИ у сриједу, 20. децембра са почетком у 19 часова.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име