У Источном Сарајеву „ниче“ трг Републике Србије

0
5095

Влада Републике Србије одлучила је да општину Источно Ново Сарајево помогне са милион евра, што је према ријечима начелника општине Љубише Ћосића „значајно, не само за општину, већ и за град Источно Сарајево и регију“.

Ћосић је рекао да је овај новац важан за реализацију пројекта реконструкције спортске дворане и уређење трга, што ће бити основа будућег развоја овог дијела града Источно Сарајево.

Начелник општине Источно Ново Сарајево је на отварању обданишта „Патријарх Павле“ новинарима рекао да ће предложити да тај трг носи име „Трг Републике Србије“, а према његовим ријечима, трг ће бити најрепрезентативнији и најзначајнији јавни простор у општини, који ће сигурно бити у потпуности искориштен.

Трг ће се простирати на подручју између Улице војводе Радомира Путника и Спасовданске улице, те наслањати на парк „Гаврило Принцип“.

Ћосић каже да је у току израда главног пројекта реконструкције спортске дворане, која се већ годинама налази у оронулом стању, а тендер би могао бити расписан већ у октобру текуће године.

Вриједност тендера, према Ћосићевим ријечима, кретаће се између четири и пет милиона евра, али ће им требати много више времена да изаберу квалитетног извођача да би могли почети са радовима.

Завршетак радова би требао бити окончан до краја ове године.

Ћосић има обећање Владе Републике Српске која је најавила финансијски подржати овај пројекат, што су у неколико наврата помињали предсједник Републике Српске Милорад Додик, премијер Жељка Цвијановић и министар финансија Зоран Тегелтија.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име