У погонима „Нове Романије“ почетак производње од средине јануара

0
305

Почетак производње у погону предузећа за прераду дрвета “Нова Романија” на Сокоцу, који је закупила фирма “Хамдо група”, одгођен је до средине јануара, јер је до данас допремљено само 200 метара кубних трупаца, од планираних 2.000, рекао је Срни извршни директор за производњу у новоформираном соколачком предузећу “Хамдо група” Петко Вукојичић.

Он каже да је допремање трупаца за прорез у примарној преради фирме “Хамдо група” почело тек 13. децембра из Шумског газдинства /ШГ/ “Височник” из Хан Пијеска, а потом мање количине и из соколачког ШГ “Романија”.

“Имамо разумијевања за ова газдинства јер је крај године довео до исцрпљења залиха на њиховим стовариштима. Имали су врло лоше временске услове за рад у шумама, сјечи, извозу и припреми обловине, па смо одлучили да сачекамо боље услове за шумаре”, навео је Вукојичић.

Он је истакао да је манаџмент новоформиране фирме добио обећање од “Шума Српске” да ће договорене количине трупаца бити допремљене у наредним данима и да ће “Хамдо група” почети производњу резане грађе у закупљеном погону примарне прераде “Нове Романије” одмах након новогодишњих и божићних празника.

Вукојичић је најавио да ће ускоро бити потписан годишњи уговор о испоруци око 40.000 метара кубних трупаца из више шумских газдинстава предузећа “Шуме Републике Српске” за потребе фирме “Хамдо група”.

Према његовим ријечима, према уговору о закупу производних погона на десет година између Акционарског друштва за прераду дрвета “Нова Романија” и фирме “Хамдо група”, склопљеног 19. септембра, закупац се обавезао да ће у првој години запослити око 100 радника.

Вукојичић је подсјетио да је до сада уговор о раду са фирмом “Хамдо група” склопило 27 радника “Нове Романије” и десет нових радника који су изразили жељу да раде у том погону.

У закупљеном дрвопрерађивачком кругу на Сокоцу у току је припрема досадашње и инсталисање нове сушаре, вриједности око 300.000 КМ.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име