У РС се струја краде, упркос казнама

1
653

Упркос закону који је ступио на снагу у јулу ове године, којим се крађа електричне енергије третира као кривично дјело, поједини грађани у Републици Српској и даље настављају да неовлаштено користе електричну енергију.

“У првих девет мјесеци 2017. године откривено је 298 случајева неовлаштене потрошње електричне енергије с укупном вриједности од 470.666 КМ”, потврдили су у “Електрокрајини”.

Од јануара до септембра ове године, како додају, поднесено је 106 извјештаја о почињеном кривичном дјелу неовлаштене потрошње, односно крађе електричне енергије. Истичу да се највећи број случајева крађе струје односи на самовољно прикључење на мрежу купаца које су претходно искључили са мреже због неплаћања.

1 коментар

  1. Највећа крађа је у управи Електропривреде. Вјештачки се праве губици од неколико стотина милиона марака. И ако су мали предузетници присиљени да имају фискалне рачуне, за промет испод 50000 марака годишње, зашто се не фискализују Електропривреда и Телеком? Тада би се стварно видјело ко је прави лопов, и кога треба казнити.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име