У Требињу отворен велики водени парк вриједан 25 милиона КМ

0
1138

У Граду сунца у Требињу отворени су Аква парк и други атрактивни садржаји, једини такве врсте у Републици Српској, у који је власник Родољуб Драшковић уложио око 25 милиона КМ.

У оквиру овог комплекса, који је синоћ отворен, налази се улазни грађевински објекат, Аква парк, Дино парк, шест угоститељских објеката, три дјечије играонице, вип садржај – „Галија спа-центар“, ресторан и хотел.

На свечености је истакнуто да новоотворени источни комплекс Града сунца има дневни капацитет од 5.000 посјетилаца те да ће запошљавати око 200 људи.

Драшковић је рекао да ће се Град сунца развијати у фазама у велики комплекс вриједан око 200 милиона КМ, чиме доказује да неће заборавити Херцеговину из које потиче.

Градоначелник Требиња Лука Петровић истакао је значај комплекса за цијелу регију те је посебно захвалио Драшковићу за ентузијазам и патриотизам чији су резултат импозантно урађени објекти.

Посјетиоци ће новоотворене садржаје моћи да користе већ крајем наредне седмице, а првих седам дана улаз ће бити бесплатан.

Цјелокупан Град сунца гради се у пет фаза, а по завршетку ће запошљавати око 1.700 људи и имаће смјештајни капацитет од 20.000 посјетилаца дневно.

У даљој градњи слиједи изградња комплекса варош-чаршија, у којој ће се налазити културни споменици, вјерски објекти, угоститељски објекти и смјештајни капацитети.

Након тога, слиједи фаза која ће обухватати изградњу комплекс хотела и спортских садржаја, затим ће бити грађен комплекс од 460 типских вила, а на крају ће бити засађене плантаже карактеристичног воћа за херцеговачку регију, као и засади винове лозе.

Церемонији отварања источног комплекса присуствовало је више хиљада грађана који су имали прилику да обиђу све садржаје.

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име

Услови коментарисања: