Ученици Немање Мајдова, Мачар и Ждрале се окитили златом

0
1730
Урош Мачар

Џудисти Рандорија из Источног Сарајева, Урош Мачар и Лазар Ждрале окитили су се златним медаљама на одржаном Борса опену у Мостару.

Ученици свјетског шампиона Немање Мајдова су на овом Европском купу за пионире, који је оборио европски рекорд учесника, били најбољи у категоријама, с тим да је Урош Мачар додао и сребро у конкуренцији старијих пионира, изгубивши у финалу, иако је до тог финала помео своју конкуренцију.

Урош је у категорији до 38 килограма до злата стигао побједама над Орландом Братичевићем из Хрватске, затим Италијаном, Томасом Мистријем, Србијанцем Матијом Јеремићем, и на крају у финалу Стеваном Садикуом из Црне Горе. У конкуренцији старијих пионира (у15) лако је прошао поред Србина, Бјелоруса и Молдавца, а онда је финале радио против Молдавца. Имао је шансу и против њега, бацио га је на wаззари но остао у захвату и изгубио тај финални меч.

Пакао од жријеба имао је и Лазар Ждрале у категорији до 42 килограма, који је имао чак и једну борбу више. Пред младим џудистом из Источног Сарајева пао је прво Рашо Тианов из Бугарске, затим Емирхан Акај из Турске, па Даниелс Стродс из Летоније, Ивак Шулц из Холандије и у финалу Србијанац Демир Хот.

Лазар Ждрале

Иако није могао да буде са њима у Мостару, а екипу је предводио главни тренер првог тима и тренер свјетског шампиона, Љубиша Мајдов, њихов тренер Немања Мајдов није крио одушевљење оствареним резултатом својих пулена, и истакао је да је поносан на своје шампионе који су још једном показали да се налазе на правом путу, оном шампионском.

Осим њих двојице, медаље за Џудо клуб Рандори су освоји и Игор Бјелица, те најмлађа Лана Ерић. Обоје су се окитили бронзаним медаљама.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име