Ухапшена четири лица збох због фалсификовања исправа и превара

13.02.2020. 09:20
0
ИЗВОР: Srna

Припадници Полицијске управе Бањалука, у оквиру акције "Парма", ухапсили су четири лица због сумње да су на подручју града починили више кривичних дјела фалсификовање исправе, овјера неистинитог садржаја, превара, као и друга кривична дјела.

Ријеч је о лицима чији су иницијали Г.Р, М.Р, Д.Ш. и М.В.

Из Полицијске управе саопштено је да су ова лица осумњичена да су у Бањалуци прометовали стан без његовог власника, те су га на основу фалсификоване документације поново продали.

Они су осумњичени и да су прометовали три возила без сагласности власника са фалсификованим докуметима и уговорима, те на тај начин прибавили противправну имовинску корист од око 250.000 КМ, а постоје сумње и да су 2015. године починили кривично дјело разбојништво.

У саопштењу се наводи да је извршен претрес на двије локације на подручју Бањалуке које користе осумњичена лица и том приликом је пронађен и одузет већи број мобилних телефона, лаптопа и других електронских уређаја, СИМ картице, уређаји за прислушкивање и снимање, полицијски трептач, плински пиштољ, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела.

Од лица чији су иницијали Г.Р. одузета су два аутомобила укупне вриједности око 85.000 КМ.

Акција, која је усмјерена на откривање кривичних дјела у вези са прометовањем некретнина уз преваре, фалсификовање документације, те друга кривична дјела, спроведена је под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а по наредбама Основног суда.

Након завршене криминалистичке обраде Г.Р. ће бити спроведен у надлежност Окружног јавног тужилаштва Бањалука, док ће против лица М.Р, Д.Ш. и М.В. бити достављен извјештај о почињеним кривичним дјелима у редовној процедури.

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшено седам лица због дјечије порнографије Ухапшено седам лица због дјечије порнографије
Ухапшен још један Србин са Космета Ухапшен још један Србин са Космета
Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО) Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО)
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    20h 15m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    18h 29m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    16h 19m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    8h 44m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    14h 17m
    0