Вучић: Пресуда Орићу показала да Српска суза нема родитеља

1
306

Предсједник Србије Александар Вучић је оцијенио да ослобађајућа пресуда Насеру Орићу значи да ће Срби за правду морати да се боре сами, те позвао Србе да због те пресуде не изговоре ниједну горку ријеч против комшија Бошњака и поручио да истину ниједан суд неће моћи да сакрије.

“Позивам Србе да због ове пресуде, као и после оног што се мени догодило у Сребреници, не изговоре ниједну грчу реч против наших комшија Бошњака, да градимо пријатељство и будућност са њима. А, истину ниједан суд, ма како је скривао, неће моћи да сакрије”, рекао је Вучић.

Он је истакао да његова улога као предсједника није да каже најстрашније могуће ријечи, јер је очигледно да животи Слободана Илића, Милутина Милошевића, Митра Савића нису вриједни као животи неких других људи.

“Јасно је да српска суза нема родитеља”, рекао је Вучић новинарима у Београду, након састанка са европским комесаром за хуманитарну помоћ и управљање кризним ситуацијама Кристосом Стилијанидисом.

Он је додао да је јасно и да ће Срби морати да се за правду боре сами и да ће увијек само Срби бити оптуживани и да никада ни Рамуш Харадинај ни Орић неће бити криви.

“Ако је по њиховим судовима, никада нико неће бити крив за највећи број Срба који су страдали, а највише Срба страдало је на простору бивше Југославије, Срба и Бошњака”, рекао је Вучић.

Он је оцијенио да ће Срби морати не да кукају, плачу или псују, него да се боре снажнијом економијом, својом већом снагом и јединством, већим радом.

“Да тај рад донесе плодове за будућност нашој деци, да не скривамо истину од наше деце, да тамо где смо за нешто одговорни – да то прихватимо, а тамо где су други одговорни – да о томе јасно и недвосмислено говоримо, али да гледамо у европску будућност Србије”, рекао је Вучић.

Када је ријеч о писму које Београд намјерава да пошаље Бриселу, у којем ће поставити низ питања у вези са ставом ЕУ да се случајеви Каталоније и Косова не могу поредити, Вучић је рекао да је оно завршено, али да сада неће бити послато.

“Нећемо га послати сада зато што смо замољени од шпанских пријатеља да то не учинимо у овом тренутку, да не отежамо њихову позицију. Урадићемо то у наредном периоду. А када, обавестићемо вас. Имамо обавезу према шпанским пријатељима, јер су нам помагали око Интерола и Унеска и свега што се збивало у ЕУ”, додао је Вучић.

Он је истакао да Србија неће да одустане од тражења одговора на то питање од Брисела.

Вучић је рекао да Европа ћути на изјаве Едија Раме који каже да Србија напредује ка ЕУ, иако није признала независно Косово, као и када га потпредсједник ХДЗ назива четником.

“Мени нико у породици није био ни четник, и партизан, него обични Срби који су страдали од усташке руке”, нагласио је Вучић.

1 коментар

  1. Ko je ovaj slucaj? On kao da je na casu Srpskog pa na zadanu ‘Junastvo srpskog naroda kroz vijekove’ – opalio po epskim pjesmama i Njegosu!
    O tati ti milom oci vadili, pa da vidis sta bi onda pricao i sta bi oprastao! Mrtvi ti Slobodan Ilic u san i zivot dolazio, a Srebrenica kucom zvala.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име