За обнову објеката Митрополије дабробосанске 600.000 КМ

0
644

Савјет министара БиХ ове године издвојиће 470.000 КМ за обнову објеката Митрополије дабробосанске у Сарајеву, те 130.000 за друге православне објекте у БиХ, потврдио је то данас министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић.

Шаровић је након разговора са митрополитом дабробосанским Хризостомом рекао да су средства за Митрополију дабробосанску оперативна, те да ће бити довољна за прву фазу обнове “важног објекта који би требало да буде најрепрезентативнији у Сарајеву”.

На састанку је било ријечи и о заштити православних гробаља у Сарајеву, те враћању имовине Српског православној цркви.

“Упркос уложеним напорима, многи објекти нису враћени, тако да ће то бити у фокусу нашег интересовања. Подржаћемо митрополита у напору да се неправедно одузета имовина врати Цркви”, истакао је Шаровић.

Митрополит Хризостом захвалио је Шаровићу и Савјету министара на свему што су учинили у вези са обновом и ревитализацијом Митрополије у Сарајеву.

Он је рекао да предстоји велики посао који треба завршити да би та историјска зграда, значајна за Митрополију и град Сарајево, користила и у будућности и у садашњости, и Митрополији и српском народу у овом граду.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име