Обиљежено 67 година традиције и 26 година рада Економског факултета у Палама

22.11.2019. 19:13
0
ИЗВОР: СРНА

Декан Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Радомир Божић поручио је дипломцима и магистрантима, али и будућим студентима овог факултета да вријеме које су посветили образовању искористе за стицање базних знања и вјештина, те да се потруде да раде заједно са академском заједницом како би ефикасност студирања била већа.

На обиљежавању 67 година традиције и 26 година рада Економског факултета на Палама, Божић је рекао да тржиште рада пружа могућност запослења најамбициознијим и највреднијим свршеним студентима ове високошколске установе.

Присјећајући се почетака рада овог факултета академске 1993/1994. године, Божић је истакао да су тих година били тешки радни услови, без једне једине књиге, али и без учионице и документа који би дали смјернице за успостављање и функционисање.

-Само смо имали професоре и студенте. Данас смо у објекту који представља један од најсавременијих за рад факултета у БиХ. Сматрамо да на прави начин приступамо нашим активностима и да студентима дајемо квалитетна знања и вештине - рекао је декан Економског факултета и додао да тренутно имају око 570 студената, а да је више од 2.000 дипломирало.

Према његовим ријечима, студенти овог факултета врло успјешно пролазе на конкурсима, провјерама знања код домаћих и иностраних послодаваца.

На Економском факултету на Палама данас је промовисано 68 студената првог циклуса студија на два смијера, те једног магистра економских наука и 16 мастера економије.

Он је истакао да је факултет прошле године обезбиједио одрађивање приправничког стажа за десетак студената, а да су неки добили и стално запослење.

Дипломац Наташа Лиздек, студент генерације Економског факултета на Палама која је студирање окончала са просјечном оцјеном 9,89, нагласила је да је задовољна квалитетом наставе и знања које је стекла у овој установи, тако да је наставила и мастер студије.

-Прије завршетка студирања добила сам пословну понуду из Њемачке да обављам праксу у компанији Дојче телеком, што сам и прихватила. Праксу ћу обављати у првом кварталу наредне године - истакла је Лиздекова.

Према њеним ријечима, предност уписивања Економског факултета је што постоје велике могућности за запослење.

-Већина људи зна да свакој компанији, те јавним и приватним институцијама, требају добри економисти, а знање које се стиче на овом факултету је конкурентно - истакла је Лиздекова.

Данашњем обиљежавању рада Економског факултета присуствовали су представници академске заједнице, града Источно Сарајево и његових општина, а одржан је и округли сто „Изазови високог образовања и универзитета у контексту индустрије 4.0“.

Коментари 0
Повезане вијести
Плаћање картицом сузбија сиву зону Плаћање картицом сузбија сиву зону
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    19h 57m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    23h 21m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    10h 27m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    18h 50m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    10h 8m
    0