Зашто се само општини Источни Стари Град ускраћује право да прометује земљиште?

3
1142

На нацрт уговора о продаји одређених непокретности у општини Источни Стари Град у вези са више од 56 дунума земљишта на Требевићу, није дато позитивно мишљење, односно уговори нису потписани, нити су ступили на правну снагу, речено је Срни из Правобранилаштва Српске.

Из те институције су у вези с тим нагласили да предметно земљиште није продато, те објаснили да позитивно мишљење није дато јер се воде поступци пред надлежним органима у којима Правобранилаштво законски заступа интересе Републике Српске, укључујући и имовину локалних заједница.

“Обустављени су поједини поступци јавног излагања катастра непокретности на земљишту на локалитету општине Источни Стари Град док се не испуне сви правни услови, а све како би се спријечио било какав штетан утицај по Српску и локалну заједницу”, кажу из Правобранилаштва.

Поништавањем два рјешења којима је утврђено право својине на више од 56 дунума земљишта на Требевићу у корист општине Источни Стари Град, ова управна ствар враћена је на поновни поступак и одлучивање, речено је Срни 27. новембра у Републичкој управи за геодетске и имовинскоправне послове.

Ова рјешења су донесена након жалби Правобранилаштва Републике Српске и односе се на локалитет у катастарској општини Довлићи, укупне површине 56.231 метар квадратни, чиме се ускраћује право општини Источни Стари Град да прометује поменуто земљиште.

3 коментара

  1. Što se zabranjuje? Zato što rukovodstvo Opštine nije SNSD. Valjda je to svima jasno. Zbog toga se i nastoje upregnuti sve republičke institucije protiv ove opštine. Trebević se donedavno nije ni spominjao a sad bi ga svi htjeli pod svoju šapu.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име