Зашто сретни парови не дијеле своју љубав на друштвеним мрежама

0
719

Живимо у јако чудном времену. У времену кад је некима статус на друштвеним мрежама битнији од онога што се догађа у ‘стварном’ свијету.

У времену гдје су ‘лајкови’ мјерило вриједности, у времену гдје судимо друге, илитига оцјењујемо њихове животе на темељу фотографија или статуса које објављују. И неријетко гријешимо при стварању слике о појединцу на темељу управо таквих ствари. Па тако је и за љубавне парове.

Сви на друштвеним мрежама имају те ‘преслатке парове’, који у сваком тренутку морају свима показати колико се воле, колико су заљубљени и како се супер, урнебесно забављају. Стручњаци кажу како сретни парови, ипак не објављују сваки детаљ своје везе на друштвеним мрежама. А ово су разлози…

Немају шта доказивати

Стручњаци кажу како је потреба за дијељењем детаља из приватног живота повезана са самопоуздањем, односно с недостатком истога. Објављивањем сретних фотографија и статуса, као и добивање позитивних коментара, парови си дижу самопоуздање, те одржавају привид савршене везе.

Ако је особа сретна и задовољна у вези, не губи вријеме доказивањем тога пред цијелим свијетом. То не значи да никад неће објавити фотографију, но да ће сваки други дан стављати заједничке фотографије – неће.

Знају да проблем могу само они ријешити

Знате оне ‘јако сретне парове’ који чим се посвађају, то морају подијелити са свим Facebook пријатељима. Понекад само ставе тужан смајлић, понекад пјесму која тачно оцртава њихове пољуљане емоције и осјећаје, па се након тога душобрижници јављају и питају што је било, а онда та особа отвори душу (не приватном поруком). Ово је само показатељ незрелости. Сретни парови рјешавају проблеме унутар четири зида, а они који то покушавају на друштвеним мрежама, проблем само погоршавају.

Срећа нису лајкови

Сретни парови знају да неће добити ништа објављујући ‘доказ’ да су сретни. Срећа је у томе да су заједно, не у томе да су објавили да су заједно.

Немају потребу за упоређивањем

Стручњаци кажу да су сретнији они који не користе често друштвене мреже, јер се не упоређују с колегама, пријатељима, познаницима…

У цијелом том ‘модерном лудилу’ знамо заборавити да су заправо битни наши стварни животи, наше везе, искуства и осјећаји, а не стална потрага за интернетском популарношћу. Један лајк више-мање, заиста није битан.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име