Зауставити вршњачко насиље у основним школама

12.09.2019. 19:21
3
ИЗВОР: СРНА

Потпредсједник Скупштине општине Источна Илиџа Зоран Трапара изразио је озбиљну забринутост због пораста вршњачког насиља и малољетничке делинквенције у Основној школи /ОШ/ "Петар Петровић Његош" у овој локалној заједници.


Трапара, који је и члан Школског одбора ОШ "Петар Петровић Његош" пита - Kо је и зашто прије неки дан напао основца и зашто ништа није предузето у смислу истраге и процесуирања овог кривичног дјела над малољетним лицем?


-Као родитељ двоје дјеце која иду у ову школу и који је са правом забринут за безбједност око 750 ученика ове школе, постављам питање надлежним институцијама Српске и локалне заједнице, а нарочито МУП-у да ли су испитали све досадашње случајеве вршњачког насиља и малољетничке делинквенције, укључујући и посљедњи инцидент који се ових дана десио у ОШ `Петар Петровић Његош` и унио доста узнемирености и страха код дјеце и родитеља у овој локалној заједници- рекао је Трапара данас Срни. 

Он пита и зашто нико не помиње ни одговорност запослених у овој школи. 

-Сматрам да је то логично и потребно ако желимо да дјелујемо превентивно и на вријеме спријечимо могуће нове инциденте са још озбиљнијим посљедицама по ђаке ове школе. Питам одговорне у школи зашто нико није обратио пажњу на снимке са видео-камера- категоричан је Трапара. 

Он додаје да ово није први случај да старији ђаци малтретирају млађе ученике, и да се чуди ко све то и зашто прикрива и заташаква. 

Трапара је рекао да је прошле године на ђачкој екскурзији ученик деветог разреда ове школе у Требињу на свог друга потегао нож, али је, како наводи, и тај инцидент прикривен и о њему никада није јавно проговорено. 

-Када ћемо коначно рећи `не` и `стоп` вршњачком насиљу и малољетничкој делинквенцији? Зашто се директор школе /Зденка Перендија/ није побринула да о овој теми буде одржана сједница Школског одбора?- пита Трапара.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Dragan 16.09.2019. 14:34
    Sve nesto imam osjecaj da da ovaj Trapara zeli da napakosti ovoj direktorici,samo se on oglasav I to svaki dan.Valjda I'ma Jos Neko zabrinut za stanje u toj skoli.Licno bi volio da nije neka politka u pitanju sa njegove strange.
  • Generic placeholder image
    Анонимно 13.09.2019. 09:15
    Moderna vremena sa sobom nose to da roditelji imaju sve manje vremena da prevaspitaju svoju djecu. Zure na posao, zure kuci, zure na Fejsbuk, zure na Instagram...a djeca bez kontrole.
  • Generic placeholder image
    Igor 12.09.2019. 22:14
    Dok su nam takvi u opstini i u školskom odbori i dok takvi postavljaju takva pitanja teško ista da će se rješiti,bar se ti zorane nebi trebao tome čuditi da nepis dalje,....
Повезане вијести
„Васкршње радости“ у Источној Илиџи 8. маја „Васкршње радости“ у Источној Илиџи 8. маја
Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа
Општина Источна Илиџа финансијски подржава одлазак дјеце у школу у природи Општина Источна Илиџа финансијски подржава одлазак дјеце у школу у природи
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    5h 45m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    2h 56m
    2
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    18h 42m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    17h 4m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    19h 18m
    3