Жена из Требиња у фрижидеру нашла змију, дугу метар и по и агресивну

23.08.2019. 08:58
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Припадници требињске ЈУ “Екологија и безбједност” у насељу Придворци, у Требињу, имали су несвакидашњу акцију и то уклањања змије из фрижидера једног домаћинства.

Змија је, по ријечима координатора за деминирање ове јавне установе, била дуга метар и по и поприлично агресивна, али је, на захтјев власника куће, није убио, већ је обмотао на грабље с дугом дршком и однио до ријеке Требишњице, која тече у близини куће, и пустио је на обали.

Укућани немају појма како се змија уопште нашла у фрижидеру.

-Ми смо запримили позив од власника куће да је змију најприје у кући примијетила жена, која је мислила да је у питању кабл, а када је руком кренула да га помјери схватила је да је у питању змија, јер се помјерила. Срећом по њу, змија је побјегла под фрижидер, након чега нас је жена позвала. Када сам је покушао истјерати испод фрижидера, она се завукла у лим од фрижидера, па сам је једва некако обмотао на грабље и истјерао, најприје ван куће, а онда поново обмотао на дугачку дршку грабљи и некако однио до ријеке. Жена ме молила да је не убијем, јер постоји вјеровање да живе створове не ваљају убити у кући - испричао је координатор који је учествовао у овој необичној акцији.

Каже да је и у кући и ван куће водио праву борбу са змијом, коју је одбијао од куће грабљама, а она је наскакивала на њих, покушавала их гристи и упорно се враћала према кући.

Да је у Херцеговини овог љета права најезда змија, које све више на љетним врелинама траже хладовину у стамбеним објектима, потврдили су и неки херцеговачки домаћини из сеоских подручја, који змије највише проналазе у близни чатрња за воду, али и у оставама, гдје је прије два мјесеца једна ујела жену на Требињским брдима.
У Полицијској управи Требиње потврђено је и да је у сриједу змија угризла мигранта из Марока у шумама око Љубиња, а након указане хитне медицинске помоћи у Дому здравља Љубиње пребачен је у Болницу Требиње.

С обзиром на то да угриз није био опасан, Мароканац се брзо опоравио и полиција га је јуче уз отпусницу из Болнице Требиње предала Служби за послове са страцима, Теренска канцеларија Требиње.

Мароканац је, након обраде, како се сазнаје у требињској Теренској канцеларији Службе за послове са странцима, изразио намјеру да тражи азил и осјећао се добро.

Доктор Саша Борјан, из Службе хитне медицинске помоћи Требиње, потврдио је да серума против уједа змија у овој служби има довољно, али упозорава све оне који бораве на отвореном, нарочито у шумским предјелима и камењару, да пазе куда иду и да се чувају уједа змија, али и различитих инсеката који могу бити отровни.

Он је упозорио да се, ако до уједа дође, отров не смије исисавати, већ се само подвеже мјесто изнад ране, а то најчешће буде на руци или нози, те да се екстремитет подигне увис, с тим да се свако мало повез попушта, а уједена особа мора мировати.

Коментари 0
Повезане вијести
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
Грађани траже помоћ због змија Грађани траже помоћ због змија
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    10h 12m
    0
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    1h 20m
    1
  • Снијег поново забијелио БиХ
    22h 33m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    4h 3m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    21h 21m
    0