Звезда послије велике драме срушила Макаби

0
384

Кошаркаши Црвене Звезде побиједили су Макаби (87:84) у “Комбанк арени” у утакмици четвртог кола Евролиге.

Звезда је повела 7:3 на старту меча, али су Болден са девет и Томас са 8 поена преокренули резултат и у првих 10 минута правили много проблема тиму тренера Алимпијевића. Прикључак Звезди је држао Фелдин који је убацио девет поена и одличним улазом смањио заостатак црвено-белих на 24:19 по истеку десетог минута.

Макаби је у другој четвртини тројкама направио предност, сваки пут када би се чинило да се Звезда приближава. У два наврата изабраници тренера Алимпијевића су пришли на кош (30:28, 32:30) или пола коша заостатка (37:36), али су гости баш таба правили серије којима су на на полувријеме отишли са предношћу од десет поена 49:39.

Звезда је у наставак ушла серијом 5:0, коју је направила поенима Рочестија и Бјелице. На то је Макаби одговорио тројком, па се разлика у прва четири минута кретала од 4 до 7 поена предности за Макаби. У петом минуту Звезда је послије поена Рочестија и добре одбране кренула у напад за потпуни повратак у меч, али је Фелдин промашио дугу двојку. Што је пропустила тада, Звезда је надонадила два минута касније када је после одличне одбране и украдене лопте Бјелице крилни центар Звезде донио вођство 57:56. Вођство није дуго трајало, пошто је Макаби убрзо поентирао. Ипак трећи квартал је завршен вођством Звезде пошто је Бјелица убацио тројку за 62:61.

У посљедњој дионици виђена је велика борба и много промашаја на обје дстране. Пет минута прије краја било је неријешено 74:74. Послије тројке Добрића нешто више од три минута прије краја Звезда је на кратко повела, а онда је убацио Томас. Услиједила је драма.

Два минута прије краја Фелдин је убацио два од три бацања за вођство Звезде 82:80. Тридесетак секунди прије краја Џексон је изједначио на 84:84, а Звезда је кренула у напад. Рочести је погодио 15 секунди прије краја! Томас је промашио за побједу Звезде.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име