У понедјељак отварање новоизграђеног дијела Дома здравља Источно Сарајево

0
2071

Новоизграђени дио Дома здравља Источно Сарајево, у који је уложено око милион КМ, биће отворен у понедјељак, 1. октобра, изјавила је вршилац дужности директора ове здравствене установе Тијана Гаврић Мичић.
Мичићева је рекла да је објекат завршен, те да је у току набавка опреме за службе, прије свега, за Хитну помоћ.

“Центар за медицину рада и спорта почеће одмах са радом, као и апотека”, изјавила је Мичићева.

Она је напоменула да ће у нови дио Дома здравља, осим Завода за медицину рада и спорта и апотеке, бити смјештен и Центар за ментално здравље, физијатрија, педијатрија и дјечија стоматологија, а Хитна помоћ ће бити посебна цјелина у том простору.

Мичићева је додала да ће, преласком у 1.000 метара квадратних новог простора, бити растерећен стари објекат, што ће утицати на побољшање пружања услуга грађанима.

Она је подсјетила да је обновљена фасада на старом дијелу објекта, те да је завршено комплетно спољашње уређење, за шта су издвојена знатна средства.

“Сљедеће седмице би требали да добијемо ново санитетско возило у вриједности 70.000 КМ, које је обезбиједила општина Источна Илиџа. Срећни смо што се све то дешава у једној седмици, на задовољство запослених, али и грађана”, навела је Мичићева.

Према њеним ријечима, на подручју општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа гравитира 30.000 грађана који користе услуге Дома здравља.

Мичићева је рекла да се на отварању новоизграђеног дијела Дома здравља, са почетком у 11.00 часова, очекује присуство министра здравља и социјалне заштите Републике Српске Драгана Богданића, министра спољне трговине и економских односа БиХ Мирка Шаровића, градоначеника Источног Сарајева Ненада Вуковића, те начелника општина Источно Ново Сарајево Љубише Ћосића и Источна Илиџа Маринка Божовића.

Средства за доградњу обезбиједиле су општине Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, које су и оснивачи Дома здравља и Јавне установе “Апотеке Источно Сарајево”, док је ресорно министарство дозначило средства за Завод за медицину рада и спорта, који ће бити смјештен у овом објекту.

Дом здравља Источно Сарајево има 14 тимова породичне медицине и сваки љекар има у просјеку по 2.000 пацијената.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име