Божовић: За објекат полицијске станице у Источној Илиџи издвојићемо до 150.000 КМ

1
784
Фото: Мариана Ђурић/РАС Србија

На данашњој сједници Скупштине Источна Илиџа усвојена је информација о стању безбједности на подручју ове општине.

Начелник општине Маринко Божовић похвалио је рад полиције, која у отежаним условима даје све своје напоре да становници ове локалне заједнице и града Источног Сарајева, буду безбједни.

– Министарство унутрашњих послова Републике Српске усвојило је нашу иницијативу о формирању посебних просторија полицијске станице Источна Илиџа. Сада тренутно водимо преговоре око проналаска одговарајућег објекта за смјештај полицијске станице – рекао је Божовић.

Додаје да су понуђена два рјешења Влади Републике Српске.

– Једно, које се односи на давање адекватног земљишта за изградњу потпуно новог објекта, а друго на куповину неког од изграђених објеката који ће испуњавати све услове за смјештај полицијске станице – рекао је начелник општине.

Општина је, како је додао Божовић, спремна суфининсирати овај пројекат до 20 одсто средстава за набавку новог простора, али не више од 150.000 КМ.

Фото: Мариана Ђурић/РАС Србија

На дневном реду данашње сједнице била је и информација о стању културе у општини Илиџа.

Одборник клуба СНСД Небојша Шешлија сматра да ангажман општине у организацији културних манифестација није довољан.

Он истиче да је неозбиљно и неодговорно што не постоји никакав пројекат за изградњу и оснивање културног центра у Источној Илиџи, те да општина у сваком моменту мора имати рјешења за све проблеме са којима се ова општина сусреће.

1 коментар

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име