Након јутарње службе ходочасници из Источног Сарајева кренули на пут ка Хиландару

0
1060

Група ходочасника из Источног Сарајева и Пала, коју чине ратни војни инвалиди, учесници отаџбинског рата, јутрос је кренула на највеће до сада ходочашће, дуго 1.000 километара, до Свете Горе и манастира Хиландар у Грчкој.

Ходочасници су, након јутарње службе за благослов пута у манастиру Светог великомученика Георгија на Равној Романији, кренули према Рогатици, Устипрачи и Вишеграду, што је планирана етапа за наредна три дана.

На пут од око 1.000 километара и милион, до милион и по корака, који би требало да траје више од 40 дана, кренуло је шест ходочасника.

– Ово ходочашће је у част свих погинулих бораца Војске Републике Српске, али и поклон свој дјеци којој је потребна помоћ – рекао је Срђан Јеремић, предсједник Удружења ампутираца Источно Сарајево.

Ове године на ходочашће су кренули Игор Вукашиновић, Срђан Јеремић, Ацо Пајић, Новица Пејић, Горан Елез и Остоја Медић, док ће их комбијем пратити Славко Фуртула.

Сваки њихов корак добри људи могу да откупе и на тај начин помогну дјеци којој је помоћ најпотребнија, јер је компанија „М:тел“ омогућила хуманитарни телефонски број 1412 чијим ће позивом грађани Републике Српске и БиХ куповати кораке које пређу ходочасници, а прикупљена средства биће донирана удружењима у Републици Српској која воде бригу о дјеци.

Желимо им срећно и Богом благословено путовање!

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име