Мајдов: Немам за чим да жалим

0
3214

Најбољи српски џудиста Немања Мајдов није успио да одбрани титулу првака свијета освојену прошле године у Будимпешти. Репрезентативац Србије елиминисан је на старту Свјетског првенства које се одржава у Бакуу.

У категорији до 90 кг од шампиона из Источног Сарајева у маратонском мечу био је бољи француски такмичар Аурелијан Дијес.

“Није ишло онако како је требало да иде. На једну страну, наравно да сам разочаран, јер сам много радио за ово, а на другу и нисам, јер је овако сигурно боље за мене, тако је Бог рекао. Испао сам од Француза у маратонском мечу на продужетке, који је укупно са паузама трајао 25 минута, јер су се дешавале стварно чудне ствари“, каже Мајдов и додаје:

“На самом почетку пукла ми је аркада, па онда у наставку опет, јер нису могли зауставити крварење и онда су ми напола затворили око. Дешавало се и то, да сам искажњаван од стране дотичних, и на крају и дисквалификован због треће казне.”

Мајдов наглашава да су и порази саставни дио спорта, те да је испред њега још много великих изазова у каријери.

“Немам за чим да жалим, живио сам овај сан једном и то нико не може одузети. Оставио сам душу на струњачи и колико год био уморан, ишао сам напријед и нисам се у глави предавао. Направио сам и ја грешку, јер сам једва ишчекивао велике мечеве типа полуфинале, да се пробуде емоције, а нисмо ишли са тим жаром од самог старта, као да сам се чувао за послије. Тако је како је, некад си горе некад си доље, такав је живот. Прихватам све ствари као мушкарац и као шампион, исто као што прихватам и све своје успјехе. Жао ми је што нисмо успјели писати историју и овога пута, али још много тога је испред нас, а и ми никада не губимо, ми побјеђујемо или учимо на лекцијама”, закључио је Мајдов.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име