Општина Пале угостиће 50 дјеце са Косова и Метохије

2
142

Око 50 дјеце из општине Штрпце са подручја Косова и Метохије боравиће у седмодневној посјети општини Пале, договорено је данас на састанку начелника ове локалне заједнице Бошка Југовића и предсједника Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорада Арлова.

Југовић је рекао новинарима након састанка да ће општина по трећи пут бити домаћин основницима из Штрпца, те да му је драго што имају прилику да помогну тој дјеци.

“Помоћ им није толико битна са хуманог аспекта колико са социолошког јер ће имати прилику да уживају у слободној средини, слободно се крећу, друже са вршњацима. Захвалио бих родитељима и наставном особљу основних школа `Србија` и `Пале` што помажу ову акцију”, истакао је Југовић.

Арлов је рекао да је ово осми пројекат по реду под називом “Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске” који је најмасовнији до сада, у оквиру кога ће у недјељу, 16. јуна у Српску доћи око 1.030 гостију из српских енклава са Космета.

“Боравиће 900 ученика, 80 просвјетних радника и један аутобус дјеце са посебним потребама. Највећи пројекат до сада, тако да се захваљујем општини Пале и начелнику Југовићу што већ трећу годину учествују у овако великом пројекту, као и породицама и школама које ће ове године у Палама отворити врата за своје госте из Штрпца”, навео је Арлов.

Он је додао да долази 20 аутобуса, да је централни догађај у Вишеграду, а домаћини и покровитељи су општине Вишеград и Хан Пијесак.

Према његовим ријечима, са начелником Југовићем разговарао је и о пројекту који Одбор води, а то је изградња дневног центра “Подржи ме” у Косовској Митровици, намијењеног за дјецу и младе са потешкоћама у развоју.

Уз подршку Владе Републике Српске и Министарства просвјете и културе Српске, у сарадњи са Одбором за помоћ Србима са Косова и Метохије, у протеклих шест година Република Српска је посредством програма “Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске” угостила 4.500 ученика и 500 наставника.

2 коментара

  1. Ma brzo će sledeći izbori.Samo u ludilu mogu za njega glasati.Lažov i petljanac.Kad mu trebaš non stop zove a poslije sve zaboravi.A da je znao mogao je biti dozivotni načelnik.

  2. Treba zahvaliti roditeljima koji su primili tu djecu.Načelnik ih nije odveo svojoj kući.Teško onom kome nacelnik pomogne.Toliko je pruzene ruke koda dijeli svoje licne pare.Sramota.A on nek malo razmisli gdje je pogrešio.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име