Осмочланој породици Кузмановић дограђена и опремљена кућа

0
229

Осмочланој породици Ђорђа Кузмановића из Копривне код Модриче данас су уручени кључеви куће за чију је доградњу и опремање хуманитарна организација “Срби за Србе” обезбиједила 35.400 КМ, а остатак новца донатори из Модриче.

Иницијатор хуманитарне акције, парох Црквене општине Копривна протојереј-ставрофор Јадранко Стојановић, рекао је да су радови на доградњи 50 метара квадратних потојеће куће и опремање, те проналазак воде и бушење 16 метара дубоког бунара трајали три мјесеца.

-Хуманитарна организација `Срби за Србе` из Београда, огранак за Републику Српску обезбиједила је 30.400 КМ, док су остала средства донирали мјештани Копривне и донатори са простора општине Модрича – рекао је Стојановић.

Он је, након освештања куће, рекао да је Црквена општина Копривна до сада покренула велики број хуманитарних акција међу којима су пет акција стамбеног збрињавања социјално угрожених породица на простору мјесне заједнице Копривна.

Представник огранка организације “Срби за Србе” у Републици Српској Саша Вигњевић рекао је да је акција у Копривни прва на простору Модриче.

– Уз подршку Црквене општине Копривна, мјештана овог села и донатора из Модриче успјешно је завршена акција у којој су породици Кузмановић обезбијеђени одлични услови за живот – рекао је Вигњевић.

Он је подсјетио да ова организација, осим у Републици Српској, има регистроване огранке у 10 држава широм свијета.

Ђорђе и Драженка Кузмановић и шесторо њихове дјеце нису крили задовољство.

– Без помоћи донатора не бих могао доградити и опремити кућу – рекао је Ђорђе који је више од четири године на Бироу за запошљавање.

Он је истакао да је након 12 година рада у предузећима у Модричи и сусједној општини Оџак остао без посла и да од тада ради повремено, на дневницу, те на тај начин издржава незапослену супругу и дјецу, од којих најстарије има 16, а најмлађе четири године.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име