Милицијски фићо буди успомене

0
380

Успомене на чувену југословенску милицију оживјеле су на улицама Бањалуке којима патролира плаво-бијели “фићо”.

“Фићо” је произведен 1984. године, а на сату је тренутно 88.000 пређених километара. Сви дијелови у њему су оригинални, док је спољашњи изглед претрпио мале измјене.

Нови имиџ оригиналној верзији легендарног аутомобила крагујевачке “Заставе” удахнуо је Радован Шибанић, који за “фићиним” воланом поносно крстари од Вардара до Триглава.

“Аутомобил је код мене неколико година, а ова верзија је завршена прије три-четири мјесеца и потом је регистрован. Био сам у многим градовима широм БиХ, Србије и Хрватске. Идем гдје год стигнем и дружим се са љубитељима старих аутомобила”, наводи Шибанић.

Гдје год да се појави, “фићо” изазива велику пажњу, посебно међу старијим генерацијама у којима “милиција” буди носталгију. Неријетко се поред овог олдтајмера фотографишу и полицајци.

“На аутомобилу не пише `полиција`, већ `милиција` тако да са саобраћајцима нема проблема. Осим на сусретима олдтајмера, не смијемо да користимо свјетлосне уређаје и сирене, а овај натпис је дозвољен. Нисам имао ни најмањи проблем са полицијом. Напротив, и код њих је изазвао симпатије”, истиче Шибанић.

Пред “фићом” је почасни круг бившом Југославијом, а послије завршетка сезоне кренуће ка Њемачкој.

Циљ је у Дортмунду, гдје ће га преузети Радованов пријатељ, који је захтијевао да за његову колекцију олдтајмера буде урађен и милицијски “фићо”.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име