Пријавио крађу BМW-а, па ауто паркирао код оца

0
554

Зоран Бркић (24) из Бањалуке лажно је пријавио полицији да му је у ноћи између понедјељка и уторка украден скупоцјени „BМW М4“, а који је затим пронађен у дворишту фирме његовог оца, потврђено је за Српскаинфо.

Он је у пријави навео да је возило било паркирано у Улици Ђуре Ђаковића у Бањалуци, а да је вриједно око 100.000 марака.

Крађа возила пријављена је полицији у Бањалуци 7. маја око 3.30 часова. У пријави је наведено да је возило украдено у ноћи  између 6. и 7. маја.

Након пријаве крађе полиција је одмах покренула истрагу, а већ у самој изјави Зорана Бркића било је доста контрадикторности.

– Инспекторима је то све било сумњиво и домах су посумњали да је могуће да је ријеч о лажној пријави. Током истраге возило је нађено у дворишту фирме “Еурогејминг” , а која је у власништву Бркићевог оца Дариа – појаснио је извор близак истрази.

Портпарол Полицијске управе Бањалука Марија Маркановић рекла је, наводећи иницијале, да су о свему обавијеситли дужурног бањалучког тужиоца, који је наложио да се против Зорана Бркића достави извјештај због лажног пријављивања кривчног дјела.

У полицији у уторак нису могли да наводе детаље како су разоткрили овај случај, нити да ли су утврдили зашто је осумњичени Зоран слагао да му је украден аутомобил.

Истакли су да истрага у овом случају још увијек траје и да се истражују мотиви који су навели осумњиченог да почини кривично дјело.

Према првим информацијама, сумња се да је вјероватно са тим покушао да наплати паре од осигурања, али умјесто тога зарадио је пријаву. Ријеч је о аутомбилу које је 2016. годиште.

Зоран до сада није био познат полицији по кривичним дјелима, за разлику од његовог оца Дариа, који је раније осуђиван због организовања илегалних игара на срећу.

Дарио Бркић је 2012. године био осуђен на шест мјесеци затвора због организовања илегалне интернет покер игре “Теxас Холд’ем” и одузето му је пола милиона марака вредна имовина јер је стечена кривичним дјелом. Пресуди је претходио споразум о признању кривице.

Крађа „масератија“

Сличан случај лажне пријаве крађе скупоцјеног возила забиљежена је 2016. године на подручју које покрива Полицијска управа Бијељина.

Држављанка Србије Далиборка Бељан пријавила је да јој је неко украо “масерати” вриједног око 76.000 марака са паркинга у етно-селу Станишићи.

Она је крађу пријавила да би наплатила одштету од осигурања, а захваљујући снимцима са надзорних камера утврђено је да је ријеч о лажној пријави.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име