Стечено знање, искуство и познанства ставићу у службу грађана

0
634

Господине Станишићу, званично отварање предизборне кампање започели сте помало нетипично изјавивши да ћете се, уколико будете изабрани у Народну скупштину РС, одрећи пола посланичке плате. Можете ли нам рећи нешто више о томе?

То је чин којим желим да подстакнем све  будуће представнике народа, на свим нивоима власти,  да ураде исто. Посланичка примања су исувише висока у односу на примања обичног човјека и било би корисно да се бар један дио тих средстава усмјери за опште добро свих грађана.  Средства ће бити усмјерена на спорт, културу и образовање. Пола одборничке плате која износи 2500 КМ даваћу клубовима, удружењима и организацијама са подручја изборне јединице 8. За четири године, то је 60000 КМ за младе сарајевско-романијске регије. Детаље Јавног позива удружењима и организацијама из области културе, образовања и спорта за добијање једнократне финансијске помоћи  можете пронаћи  на мојој званичној  фацебоок страници. Позивам све заинтересоване који испуњавају услове и желе да учествују у пројекту да се пријаве и конкуришу за средства која ће бити транспарентно подјељена.

Један од основних циљева Ваше кампање јесте смањење незапослености. Недавно сте изјавили да свака породица мора имати бар једног запосленог члана, како мислите то и остварити?

Клуб одборника ДНС-а у Скупштини Општине Пале је прије три мјесеца  предложио формирање радне групе која ће дефинисати горуће проблеме у општини како би се по приоритету извршила категоризација и кренуло у хитно рјешавање. С обзиром на то да приједлог још није реализован, у рјешавање истих  кренули смо сами. Истрајни смо у намјери да се са горућим проблемима боримо искључиво конкретним рјешењима и конкретним спроводљивим приједлозима. У складу са тим, прије двадесет дана смо објавили пројекат „Регистар породица без иједног запосленог члана“ којим желимо да направимо евиденцију свих породица са територије општине Пале код којих ниједан члан није запослен  како бисмо категорисали најугроженије породице и кренули у рјешавање проблема. Регистрација се врши сваког радног дана у просторијама ДНС-а на Палама, Николе Тесле 15, од 12.00х до 15.00х. За регистрацију је потребно приложити овјерену кућну листу, доказ о стручној спреми, евентуалном радном искуству, те оспособљености за одређене врсте послова, афинитете, таленте и слично. До сада се регистровало 16 породица. Да није ријеч ни о каквом предизборном трику, нити о било којем виду злоупотребе, говори и чињеница да смо до сада помогли одређени број чланова чланова из најугроженијих породица да се запосле. Овакав проблем не можемо ријешити сами. Када направимо евиденцију, подијелићемо је са свим друштвеним организацијама и привредним субјектима како бисмо овај проблем ријешили у најкраћем року.

Шта ћете конкретно урадити да зауставите негативан тренд одласка становништва са ових простора?


У рјешавање тог проблема, у складу са личним могућностима, већ сам се ухватио у коштац.  Предузеће Станишић д.о.о. у маниру савјесног привредника и доброг домаћина 3.9. ове године објавило је два јавна позива за куповину станова под повољнијим условима од тржишних. Позиви су отворени 30 дана од дана објављивања.  У питању је 25 станова који се налазе у Улици Младена Тодоровића бб на Палама. Ово је други овакав пројекат послије јавног позива из 2009. године. На овај начин желим алармирати и друге привреднике како бисмо, колико год је то могуће, олакшали живот суграђанима да лакше и повољније дођу до крова над главом.  За останак и опстанак нашег народа на овим просторима борићу се и као посланик у Народној скупштини РС.  Циљ је обезбиједити људима посао како би остварили породицу и имали нормалан живот. Рјешење може бити у јавно-приватним партнерствима које код нас постоји само на папиру. Закони преписивани из других држава који су потпуно непримјењиви.  Још увијек у држави и на регији имамо привреднике који би са државом могли ући у озбиљне послове и обезбиједити озбиљну производњу и извоз, запослити раднике, а самим тим на боље побољшати амбијент за живот.

Шта бисте рекли да је Ваш највећи адут? Шта је то што вас издваја од осталих кандидата.

Мало је незахвално говорити о себи, али мислим да свако ко пристојно познаје стање на регији зна по чему се издвајам од осталих кандидата. Не сматрам себе типичним политичаром. Дефинитивно се не уклапам у стереотино виђење политичара. Прије свега сам привредник и породичан човјек. У политику сам ушао чиста образа и искрених намјера. О мојој искреној намјери најбоље говори чињеница да су се сва моја дјеца школовала и школују на овим просторима , остаће да живе и стварају породице  на овим просторима. Нисам их, као што то неки политичари раде, склањао одавде. Они лично су моја гаранција народу који ме подржава да ћу се борити како бисмо сви имали нормалне услове за живот. Својим радом сам породици омогућио пристојан живот, али као човјек ја нећу бити задовољан и срећан ако исто бар не покушам урадити за своје суграђане и све становнике сарајевско-романијске регије. Није ми намјера нити жеља да рјешавам појединачне проблеме становника, већ да радим за интересе и опште добро цијеле регије.До сада стечено знање, искуство и познанства  ставићу у службу грађана. Сву добит коју смо остварили у фирми претходних година улагали смо у отварање нових радних мјеста и повећање производње.

Шта бисте поручили бирачима за предстојеће изборе?


Прво што бих им поручио јесте да у сваком случају изађу на изборе. Мишљења сам да први пут у посљедњих двадесетак година бирачи на овим просторима имају прилику да добију представнике достојне њих и регије.  Размислите шта су сви они који се нуде да вас представљају створили у животу,  шта су имали прије уласка у политику и шта сада имају. Када одговорите на та питања добићете и мотиве уласка у политику свакога од нас. Оно за шта се моји политички опоненти боре, а боре  се за што већу финансијску добит, створио сам прије уласка у политику.

Можете ли прокоментарисати свеприсутну причу о куповини гласова?

Они који немају довољно квалитета и кредибилитета, баве се таквим стварима и мијењају изборну вољу народа. Поручио бих гласачима да овог пута они буду „политичари“, узму новац од свакога ко их понуди, јер то свакако јесте њихов новац који је завршио у џеповима оних који га сада дијеле, и гласају по сопственом нахођењу не гледајући на партију већ на квалитете човјека којем ће дати повјерење.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име