Свечано отворена Поликлиника болнице Источно Сарајево

0
1799

Предсједник Републике Српске, министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић и директор Болнице Источно Сарајево, Горан Тодоровић данас су званично отворили Поликлинику Болнице у Источном Сарајеву.

Предсједник Додик на свечаности је рекао да је Влада Републике Српске издвојила у изградњу, реорганизацију и адаптацију и опремање здравствене установе осам милиона марака.

Настављамо динамиком коју смо предвидјели и ускоро очекујемо отварање овог здравственог центра”, рекао је Додик.

Додик је исказао велико задовољство рекавши да је ово велика побједа, и да ће укупно у болницу у Источном Сарајеву бити уложено 55 милиона марака.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић изразио је увјерење да отварањем Поликлинике долазе бољи дани за здравствену заштиту свих становника Источног Сарајева и шире регије.

“Иако смо некада знали изражавати незадовољство, данас можемо да кажемо да смо задовољни што је дошло на ред да се на озбиљан начин рјешава питање здравствене заштите ових становника, јер они то заслужују”, рекао је Вуковић.

Он је додао да ће Град ускоро донирати Болници један уређај за који им је директор Тодоровић рекао да је потребан.

Министар Богданић је најавио завршетак радова на Болници у Источном Сарајеву, рекавши да је данас грађанима Источног Сарајева ова поликлиника предата на употребу.

Радови на Болници у Источном Сарајеву само су дио инвестиција у здравствени систем Републике Српске, инвестира се и у Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци, а почињу радови и на болници у Добоју“, истакао је Богданић.

Доктор Болнице у Источном Сарајеву Горан Тодоровић изразио је захвалност предсједнику Додику као и свим високим званичницима Српске.

Поред предсједника и министра отварању су присуствовали и министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић и министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић, представници локалних власти, посланици у парламентима Републике Српске и БиХ са овог подручја.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име