Убиство Саше Парлића – Свједочење оца убијеног младића (ВИДЕО)

16
20108

На редакцију нашег портала је стигла молба од стране родитеља страдалог Саше Парлића да саслушамо и пренесемо њихову страну приче, везано за убиство њиховог сина.

Подсјећамо, Саша Парлић је убијен 5. априла ове године испред цркве на Романији, под још увијек неразјашњеним околностима.

Свједочење Томислава Парлића, оца убијеног младића, Вам преносимо у цјелости:

„У четвртак навече, уочи Великог петка моја снаха је била код пријатељице на Романији  и кад се враћала од ње ауто јој је стало код цркве на Романији. Убрзо је дошао Ранко Симовић, малтретирао је и питао кога прати и шта ради ту, а затим извадио кључеве из аута. Она је позвала свог супруга Огњена и рекла му да је малтретира неки човјек, којег она није познавала. Тада су Огњен, Саша и њихов пријатељ Страхиња кренули из Мокрог, мислећи да јој је нестало горива и да зато не може да упали ауто.

Мјесто на којем је Саша убијен

У међувремену је Ранко Симовић вратио кључ и отишао. Када су они стигли на лице мјеста, Ранко се вратио са аутом и препријечио се испред њиховог аута. Затим је изашао из аута. Када су тројица младића изашли из свог аута, да провјере шта је са аутом од снахе, упитали су Ранка ко је он и зашто је узимао кључеве и малтретирао жену. У том тренутку је особа која је била са Ранком скочила на мог сина, Огњена, док је Ранко извадио пиштољ и опалио 7-8 метака, колико је већ имао у оквиру. Саша је у том тренутку повикао да је рањен и рекао рођаку да га одмах вози у болницу.

Када су Ранко Симовић и особа која је била у његовој пратњи схватили да је Саша рањен, побјегли су са лица мјеста.

Саша је у пратњи рођака кренуо у Касиндо, али је, нејвјероватније, преминуо на путу до болнице. Када су стигли доле, он је већ био подлегао.

Ја сам дошао одмах послије њих. Питао сам докторе коме да се обратим, на шта су они рекли да се не обраћам никоме до јутра.

Када сам ујутро стигао у Касиндо, они нису знали за случај уопште, јер су се доктори промијенили. Послије тога сам отишао у полицију, гдје су, на питање гдје ми је дијете, рекли да је највјероватније у Миљевићима.

У Миљевићима су ме пустили да видим дијете, видио сам како је рањен и куда су меци прошли.

Послије тога сам отишао у полицију на Пале, да видим када могу организовати сахрану. Тада су ми рекли да је полиција отишла да ради увиђај, значи тек други дан око 10-11 часова.

Пред вече су ме назвали и јавили да ће обдукција бити рађена 7. априла од 9 до 11 часова, тако да сахрану могу организовати око 15 часова тог дана.

Нико из полиције није дошао да нас обавијести о свему што се десило. Да је Саша слупао чашу у Мокром, 5 полицајаца би било испред куће, а сада нико није дошао да нас обиђе.

Имам сазнања да је Ранко Симовић пуштен из притвора, али не знам коме да се обратим више. Јасно ми је да се нешто „муља“. Ван сваке памети је да нико није узео изјаву од моје снахе, јер је она прва нападнута од Ранка“.

Сашина снаха, Тања, нам је испричала шта се десило те кобне ноћи на Романији.

„Код цркве на Романији ми се угасило ауто и нисам могла да кренем. Позвала сам супруга, а он је рекао да кренем. У међувремену сам видјела човјека како прилази ауту и опет позвала супруга да му то кажем. Тада ми је он рекао да ће доћи по мене. У том тренутки ми је тај човјек пришао, отворио ми врата, узео ми кључеве и назвао ме погрдним именима, галамио на мене. Затим је отишао и вратио се након 5 минута и рекао ми „Не можеш упалити, хајде сад да видим ко ће доћи по тебе овдје“. Када су они дошли, он се опет створио ту. Питали су га је ли ми он узимао кључеве. Он је ракео да јесте и да виде каква је он „фаца“ и затим извадио пиштољ и почео пуцати на њих. Саша је тада повикао да је рањен и Страхиња га је одмах одвукао у болницу, а човјек који је био са Ранком је држао мог супруга, док га је шумар ударао пиштољем у главу“.

Цијелу исповијест погледајте у видеу у наставку.

16 коментара

 1. Samo da se zan da ubijeni Sasa Parlic te kobne veceri nije bio u sumi niti je radio nesto protiv zakonito.znam iz prve ruke jer Sasu poznajem jako dobro.Nije nadjen samo jedan metak vec 7-8 metaka.Kako vas nije sramota da tricate lazi ovo sto su reki gospodin Tomislav i gospodja Tanja je istina znam iz prve ruke.

  • Sta god da je radio nije zasluzio da tako izgubi zivot. Samo u Mokrom ima da ubijaju autima a sad i pistoljima i da niko odgovara , fuj. Da ubica sjedi u kuci to nigdje nema. Od Mokrog je i Bog digao ruke

 2. Ljudi, da li je moguce da raspravljate ko krade a ko ne a mrtva glava pala? Ko jos u Mokrom ne krade? U saobracaju kad je smrtni ishod krivac lezi mjesec pod istragom a u ovom slucaju ubica odmah kuci. Da li je to normalno? Svako zasluzije da zivi ma sta radio u zivotu. Kako vas nije sramota da raspravljate ko krade ko ne ? Ocito niko od vas ne zna sta je zalost. I hvala Bogu sto ne znate al ne grijesite se vise.

 3. ..anonimus.. Da ti nisi u stvarnosti Davor Vucicevic sa Romanije koji predvodi struju Snsda koja bi da ovo sve da zataska i sprijeci posten i zakonom propisan uvidjaj,a i ako zatreba rekonstrukciju dogadjaja.Molim vas samo pratite ponasanje Davora njegove brente dizalice. Jesmo li to zasluzili. Pravda za Sasu. POSTEN UVIDJAJ. Omare su dobro svih Nas gradjana Romanije i Republike Srpske.

 4. Ahhahahah ma gdje si ti “samo istina”. Pa i ja znam iz pouzdanih izvora, moze se reci i iz prve ruke. Samo sam na strani pravde. Parlici su poznati kao sumokradice, i ne branite vise lopove. Niko nece pucati na nevinog covjeka. Nemojte ispadati glupi bezveze. Price im se ne poklapaju. Shvatam da su oni bijesni i povrijedjeni zbog gubitka, al nije ni covjeku sto je ubio nista lakse, jos treba da mu neka bagra dodaje laze svakojake.

 5. Ovi anonimni i istiniti me podsjecaju na one sto za tri suve omare ili per metara drzavnih (nasih)drva naplate svoju dvogodisnju odanost ovom kriminalnom sistemu. Kakab drugaciji mozak moze biti pa da branis lopove koji se hladno svako 15 Dana pocaste sa jenim kamionom ili dvadeset kubika drzavne sume. A ovamo su spremni da ubiju za kubik. Samo nek policija uradi sve bez zatadkavanj ili onako kako zakon nalaze!

 6. Kada nemate pojma ni o cemu,nema ni potrebe da mlatite gluposti i pisete kojekakve komentare. Iz pouzdanih izvora znam da je sve ovo istina, a vi niti ste bili tu niti znate sta se desilo. Manite se komentarisanja bjede jedne i radite sta pametnije osim sto lazete.

 7. Naravno sve na poligraf i sumara serifa. Ko je on da ogranicava nekome slobodu kretanja. Uzima kljuceve. Naravno da bi policija trebala da ovo odradi profesionalno i privede i saslusa sve vinovnike ovog dogadjaja kako zakon nalaze.Culi ste sta kaze otac:ima samo izjava sumara serifa i ovde u svemu nebitnog Lolovica. Sve ma poligraf. Zivila istina.

 8. Doticna supruga laze. Pazite samo prve recenice: Kod crkve na Romaniji mi se ugasilo auto, i nisam mogla da krenem. Pozvala sam supruga i on mi je rekao da krenem. Malu balavicu na poligraf, i lisiti je slobode dok ne prizna kako je bilo.

 9. Ovde policija treba da odradi poso profesionalno. Ko ima vozacki ili nema. Ko je krao ili dezuro. Jed ostavno ovaj nema nalog da ubija. Svi znamo da su sumari najvece sumokradice. Pa,jeli neko ima odobrenje da ih ubija.

 10. Slušajući ove pakosne i odvratne laži, zgrožen sam činjenicom kako su ljudi u stanju, da bez imalo srama i griže savjesti, potpuno kreiraju novu priču i da dugogodišnje, registrovane šumokradice predstave kao nevine žrtve.
  Ispaljen je 1 metak ispod koljena, sto je objavljeno direktno nakon nesreće, u svrhu samoodbrane od više puta ponavljanog napada šumokradica koji su nedavno odležali kaznu za istu krađu šume. Supruge braće Parlić su redovno stražarile dok su oni noću krali šumu, a supruga koja je navodno bila u autu sama kada je “napao” šumar nema ni položen vozački.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име