У суботу јединствен бициклистички догађај на нашим просторима – Зеленгора МТБ маратон

0
992

Зеленгора МТБ маратон у организацији БСД „Зеленгора“ Калиновик је једнодевна рекреативна бициклистичка трка око Зеленгоре, једне од наших најљепших планина.  Трка се састоји од двије стазе – краћа од 62 км и дужа од 105 км, а почиње у суботу, 25. августа, у 8 часова у Калиновику.

Краћа стаза иде до Зеленгоре, до превоја Боровно брдо, највише тачке ове трке која се налази на 1780 мнв, а затим се враћа назад до Калиновика. Такмичари имају могућност да сврате на оближње Орловачко и Бориловачко језеро (у народу познатије и као Југово) и уживају у њиховим љепотама. Очекивано вријеме вожње је 8 сати.

Дужа стаза иде читав круг око Зеленгоре и завршава у полазној тачки у Калиновику. Представља прави изазов за сваког возача, али такође и велико уживање у вожњи. Такмичари ће дуж ове стазе имати најбољу прилику да упознају Зеленгору, све њене скривене предјеле које би ријетко имали прилику да посјете – кањон и извор ријеке Неретве, Борач валу, бројне врхове и језера. Очекивано вријеме вожње је од 10 до 12 сати.

„Трка је за сада рекреативног карактера, али нема сумње да ће наредних година прерасти у праву такмичарску трку. Већ сада влада велико интересовање јер је ово јединствен догађај у свијету бициклизма на нашим просторима, што због атрактивне локације, што због саме дужине стазе, која је једна од најдужих оваквог типа“, изјавио је Немања Тошовић, један од организатора трке.

За све возаче у склопу котизације, која износи 20 КМ, организатори су обезбиједили мајице, сендвиче, чоколадице и воће, помоћ на путу, освјежење на путу, као и вечеру у Калиновику послије трке. Такође, ту је и понуда ноћења у Калиновику по јако повољним условима.

Пријаве су отворене до самог старта трке, али је због смјештајних капацитета пожељно обавити пријаву раније. Више информација на самој страници трке.

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име