Актив жена СДС донирао књиге Народној библиотеци Пале

0
235

Поводом  Дана  заштите ћирилице, који се обиљежава на Дан твораца ћирилице, Светих Ћирила и Методија, чланице Актива жена ОО СДС Пале донирале су Народној библиотеци Пале књиге писане ћирилицом.

С циљем заштите ћирилице, као духовне и културне баштине српског народа, Актив жена ОО СДС Пале донирао је ћириличне књиге различитих жанрова као мали поклон за све читаоце и чланове Народне библиотеке Пале.

„Ово је један од начина да се заштити ћирилица као наше нематеријално културно добро. Ћирилица је свевремена и њена је љепота да траје кроз вјекове. На нама је да је његујемо и да се не одричемо ћириличне културне баштине“, рекле су чланице Актива жена ОО СДС Пале приликом уручења донације.

Актив жена ОО СДС Пале истиче да је један од приоритета овог Актива и заштита ћирилице, која треба да се његује већ код најмлађих нараштаја,те да српски језик и писмо треба да буду високо котирани у државним приоритетима.

„Ћирилицу, којом су писали и Свети Сава и Његош, не треба наметати, већ институционално заштитити“, наводе у Активу жена ОО СДС Пале.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име