Албанци изболи српског младића

0
483

У селу Прилужје у општини Вучитрн рано јутрос избоден је ножем Никола Дејановић (23), речено је Срни у Косовској полицијској служби (КПС).

Из полиције наводе да је Дејановић са групом српских младића нападнут око 2.30 часова на локалном путу, када је, како се сумња, група албанских младића изашла из аутомобила и насрнула на Србе.

Дејановић је избоден у стомак, те је одмах пребачен у болницу у сјеверну Косовску Митровицу, гдје се након указане помоћи успјешно опоравља.

Младићи који су били с њим рекли су полицији да су Албанци жутим аутомобилом дошли из правца Вучитрна, да су изашли из возила и послије краће препирке насрнули ножем на Дејановића.

Мима Костић, један од представника Срба из Прилужја, рекао је за Срну да је у посљедњих годину и по дана угрожена безбједност Срба у већинском српском селу у општини Вучитрн.

„Десетак српских припадника КПС-а који су радили у Прилужју смишљено су пребачени на позиције у Приштину. У локалној полицијској станици остао је само један Србин полицајац који не може да покрије село које се простире на више од 1,5 километара дуж пута којим непрестано пролазе Албанци“, каже Костић.

Он додаје да су мјештани села јутрос затражили да се у Полицијску станицу распореди већи број полицајаца и да се поставе контролни пунктови на прилазу Прилужју из правца Вучитрна и Обилића.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име