Амфилохије почаствован јер је рука Светог Јована Крститеља смјештена у Цетињу

0
204

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије рекао је да је за Цетињски манастир велика част што је ту смјештена рука Светог Јована Крститеља.

Митрополит је данас у Цетињском манастиру, гдје је поводом Светог Јована Крститеља служио Свету архијерејску литургију, истакао да Бог није могао да Цетињу подари већи дар од руке овог светитеља.

Он је подсјетио да је глава Светог Јована одсјечена, али да не умире оно што је на правди Божијој посјечено, већ остаје вјечно.

„Велики је дар да је овдје било сједиште и Црнојевића и Петровића, да су овдје и мошти Светога Петра Цетињскога, да је ово краљевски град“ рекао је митрополит Амфилохије.

Он је у бесједи указао да је Јован Крститељ пострадао од безбожних Ирода и Језавеље јер је свједочио истину, а да је Његош његов насљедник који је пострадао од савремених безбожника.

Према ријечима митрополита, Свети Петар Цетињски вапи и позива Цетињане, Његуше и све у Црној Гори да врате његово име и храм на Ловћен.

Вјерници су данас у Цетињском манастиру цјеливали руку Светог Јована Крститеља, коју је у част његовог празника митрополит Амфилохије изнио из кивота Светог Петра Цетињског.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име