АМС савјетује појачан опрез у саобраћају

0
157
Фото: Н.Н.

Ауто-мото савез Републике Српске савјетује појачан опрез у саобраћају у Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) због нестабилне временске ситуације и учесталих локалних падавина.

Видљивост је јутрос због магле смањена у котлинама и уз ријечне токове, а на дионицама које пролазе кроз усјеке, као и преко планинских превоја, могући су одрони.

Због деминирања обале ријеке Саве у мјесту Пруд, ФБиХ, доћи ће до повремених обустава саобраћаја на регионалном путу Шамац један-граница Републике Српске (Гребнице), на мосту у Улици краља Александра Карађорђевића, општина Шамац.

Саобраћај ће бити обустављен сваки дан од 8.00 до 16.00 часова и то 30 минута обуставе и 15 минута пропуштања саобраћаја, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због санације клизишта биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на регионалним путевима дионица Братунац-Скелани и дионица Братунац три-Дрињача.

На магистралном путу М-16 Карановац-Црна Ријека у току је санација клизишта, па се саобраћај одвија успорено.

У току је санација клизишта на неколико локалитета регионалног пута Карановац-Митровићи и регионалног пута Митровићи-граница Републике Српске /Присика/, због чега ће на мјестима извођења радова бити измјењен режим одвијања саобраћаја.

Ради извођења радова на изградњи канализационе мреже централног дијела општине Шипово, измијењен је режим одвијања саобраћаја на регионалном путу дионице Језеро-Шипово и Шипово-граница Републике Српске /Ново Село/ и регионалном путу дионица Шипово-Бараћи.

Због радова, измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу дионица Бањалука /Ребровац/-Челинац и на дионици Челинац-Котор Варош.

На магистралном путу, на дионици Клашнице два-Шарговац у току су радови на уклањању наплатнх кућица због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу М-6, дионица граница Републике Српске /Трновица два/-Требиње, ради извођења радова на изградњи водовода за насеље Дражесне Горе. Саобраћај ће се одвијати успорено, наизмјеничним пропуштањем возила, једном саобраћајном траком.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака, Братунац-Дрињача и Лопаре /Мачковац/-Челић, због клизишта у рејону Челића, док се саобраћај одвија успорено на магистралном путу Бањалука-Јајце, локалитет Српских Топлица.

На дионици магистраног пута Клашнице-Прњавор у мјесту Хрваћани, на укрштању магистралног пута са ауто-путем у зони вијадукта Црквиште, због изградње ауто-пута, обустављен је саобраћај и преусмјерен на привремену заобилазницу у непосредној близини.

Због извођења деминерских радова на магистралном путу Брод-Оџак (деминерска радилишта Клакари Доњи девет и 13) од 8.00 до 18.00 часова радним данима, као и на локалитету Клакари Горњи од 8.00 до 16.00 часова, саобраћај се одвија на начин 30 минута обуставе и 15 минута пропуштања возила.

Због извођења деминерских радова, од 8.00 до 16.00 часова долазиће до привремене обуставе саобраћаја сваког радоног дана у мјесту Сјенина Ријека-Лукавица Ријека, општина Добој на локалном путу.

Због већег одрона на магистралном путу Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене, саобраћај се још одвија успорено.

На регионалном путу Каран-Нови Град, у мјесту Раковац, саобраћај је, због активираног клизишта, потпуно обустављен.

У току су радови на изградњи новог моста преко ријеке Зовидолке, на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До. Саобраћај се одвија једносмјерно, преко привремено изграђеног моста у непосредној близини и регулисан је привременом саобраћајном сигнализацијим.

На регионалном путу Теслић два-граница Републике Српске/ФБиХ Подјезера, у мјесту Жежеља, због оштећења носиве конструкције моста преко ријеке Жежеље забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази пет тона.

На магистралном путу дионица Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона, саопштено је из АМС Српске.

Поводом католичког вјерског празника Велика Госпа, очекује се појачана фреквенција возила, као и бројни пјешаци, ходочасници, на путевима према Међугорју.

Због радова на мосту код петље Високо на дионици аутопута А-1 Какањ-Високо, саобраћа се успорено, једном траком.

На дионици аутопута А-1 Сарајево запад-Лепеница, због санације клизишта, саобраћај је у тунелу Игман као и на мјесту радова /Бан Брдо/, преусмјерен из возне у претицајну траку.

На граничним прелазима у БиХ повремено је појачан интензитет саобраћаја, али задржавања за сада нису дужа од 30 минута.

Због извођења радова на подручју Хрватске, до даљег је обустављен саобраћај на прелазу Нови Град-Двор.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име