Атлетичари Сокоца у врху балканске листе

0
1622

Чланице Атлетског клуба /АК/ “Гласинац” са Сокоца Младена Петрушић, која је освојила титулу првака Балкана у седмобоју, и Сара Лучић, која је шеста на свијету до 18 година у скоку увис, донијеле су велики успјех не само репрезентацији БиХ, за коју су наступале, већ и матичном клубу.

Тренер Атлетског клуба “Гласинац” Неђо Ђуровић оцијенио је освајање балканских медаља у овом дијелу сезоне као плод напорног рада ових младих атлетичара, али и тренера соколачког клуба који их годинама прате.

Младена Петрушић је постала шампион Балкана у седмобоју у веома јакој конкуренцији, што додатно чини значајнијом медаљу, коју је освојила јуче у Новом Пазару на атлетском првенству Балкана. Уз себе је имала јаку такмичарку из Грчке, двије из Турске, најуспјешније из Србије и Црне Горе, те колегиницу из репрезентације БиХ Николију Станивуковић“, рекао је Ђуровић.

Он је додао да се на стази одвијала права борба за поене, између Гркиње и Петрушићеве јер су имале приближне резултате, али је Младена упркос повреди лакта коју има одраније, заблистала у одлучујућој дисциплини на 800 метара и постала првак Балкана.

“Петрушићева је постигла свој циљ да понесе `балканско злато` након двије бронзане медаље, које је раније освајала на овом првенству“, навео је Ђуровић.

Млада атлетичарка Сара Лучић је на Свјетском првенству до 18 година у Најробију скочивши 175 центиметара била шеста што је велики успјех за репрезентацију БиХ, за Соколац, њен матични клуб “Гласинац” и тренере који је прате већ осам година.

Сара је изузетно талентована и упорна дјевојка и зато је ове године четири до пет пута оборила рекорде БиХ за млађе јуниоре, те освојила двије балканске медаље“, истакао је Ђуровић.

Он је веома задовољан успјехом и осталих чланова Атлетског клуба “Гласинац” који су у овој сезони оборили личне рекорде – Александар Лучић је бацио копље више од 62 метра, Жељко Тодоровић је дебитовао на првенству Балкана и поправио свој лични рекорд 57,56 у дисциплини 400 метара са препонама, а запажен успјех постиже и рекордерка БиХ у троскоку Ања Чолаковић као најмлађа учесница такмичења.

Он је најавио да већ у сриједу са атлетичарком Саром Лучић одлази на Европско првенство за старије јуниорке и јуниоре, које ће бити одржано у Гросету, у Италији, од четвртка до недјеље, од 20. до 23. јула.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име