Бањалука добија три нова вртића

0
74

Идуће године у плану је градња два нова и реконструкција једног вртића у граду, и то у насељима Центар, Старчевица и Лазарево.

Након неколико година чекања, становници насеља Лазарево добиће нови вртић на локацији код ‘Kолибрија’ и то изградњом нове зграде поред овог вртића”, рекао је Петар Билчар, начелник Одјељења за комуналне послове.

Према његовим ријечима, вриједност овог пројекта је око 1.400.000 KМ, а план града је да у идућој години дође до прве фазе радова, односно да направе објекат и да га покрију, а онда 2020. године да га заврше јер тренутно немају довољно средстава за све одједном.

“Изградња вртића ‘Kолибри 2’ требало би да почне почетком идуће године или најкасније на прољеће, односно чим се усвоји буџет града и план јавних набавки“, рекао је Билчар.

Поред изградње “Kолибрија 2” најављена је и потпуна реконструкција најстаријег вртића у граду “Јежева кућица“, који ће наредне године прославити 70 година постојања.

“Заједничким средствима УНДП-а и града планирана је и потпуна реконструкција вртића ‘Јежева кућица’ у Центру, који је у лошем стању“, додао је Билчар.

Насеље Старчевица ће такође добити нови вртић и за то је већ расписано идејно рјешење, а требало би да буде у бившој просторији Градске развојне агенције (CIDEA).

Обрадовале су ме ове информације јер ће сва три насеља, Центар, Лазарево и Старчевица, у којима су вртићи најпотребнији, бити изграђени или реновирани“, рекла је Јелена Kуртиновић, директор Центра за предшколско васпитање и образовање.

Истакла је да ће се захваљујући томе знатно смањити потребе града за вртићима и прошириће се капацитети да што више малишана буде уписано у предшколско васпитање.

Град је ове године добио два нова вртића, и то  “Полетарац” у Улици Марка Kраљевића у насељу Обилићево и “Палчица” у Улици краља Петра ИИ у Росуљама, а која ће заједно моћи  да смјесте 66 малишана.

Вртић у Росуљама је изграђен захваљујући донацији Удружења осигуравајућих кућа РС, а средства за вртић у Обилићеву обезбиједио је град.

У Нацрту буџета града за идућу годину планирано је око 800.000 KМ за изградњу, доградњу и реконструкцију вртића.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име