Београд дочекао златне ватерполисте

0
634

Ватерполо репрезентацију Србије дочекало је вечерас неколико хиљада људи на традиционалном шампионском дочеку испред Старог двора у Београду.

На свечаном дочеку, који је организовао Град Београд, навијачи су поздравили златне ватерполисте Србије, који су на Европском првенству у Барселони одбранили титулу.

Због великог успјеха тенисерка Олга Даниловић, која је освојила први ВТА турнир у каријери, такође је била позвана на чувени балкон, међутим она се није нашла на дочеку, пошто је захвалила на позиву и рекла да је успјех ватерполиста много већи од њеног и да за њу има времена.

Готово сви ватерполисти су на балкон изашли са својим наследницима, и заједно са њима славили и пјевали са окупљеним грађанима. Скандирало се “Србија, Србија!” и “Шампиони!”.

Окупљене навијаче први је поздравио селектор Дејан Савић, који се након овација по изласку на балкон поклонио окупљенима. “Хвала вам свима, дивни сте“, рекао је Савић.

Навијачи су скандирали капитену Филипу Филиповић, који је обећао да ће дати све од себе да се испред Скупштине града “виде још који пут”.

“Мислим да су се створили услови да ово буде реално, да свака граница буде померена унапред. Хвала држави и људима који нас прате и верују у нас. Успели смо да покажемо да можемо да остваримо успехе. Хвала људима који су дошли, њима највећа захвалност, али и целој Срби. Мислим да смо се на најбољи начин одужили. Ми углавном причамо кроз воду”, истакао је Филиповић.

Србија је у финалу послије петераца савладала домаћина Шпанију и тако је дошла до седмог злата на шампионату Старог континента.

Ватерполисти који су освојили европско злато су Гојко Пјетловић, Душан Мандић, Виктор Рашовић, Сава Ранђеловић, Милош Ћук, Душко Пјетловић, Немања Вицо, Милан Алексић, Никола Јакшић, Андрија Прлаиновић, Стефан Митровић, Бранислав Митровић и Филип Филиповић.

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име