Марш “Бесмртног пука” први пут одржан у Источном Сарајеву (ФОТО)

1
1362

Поводом обиљежавања Дана побједе над фашизмом у Источном Сарајеву данас је, први пут, одржан марш „Бесмртног пука“.

Ову манифестацију организовали су Градска управа Источно Сарајево, Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске и Амбасада Руске Федерације у БиХ.

Програмом манифестације предвиђено је и полагање вијенаца на спомен-обиљежјима посвећеним страдалим у одбрамбено-ослободилачким ратовима.

Замјеник руског амбасадора у БиХ изјавио је да је главни циљ ове манифестације да се подсјетимо и одамо почаст херојима који су животе дали у Другом свјетском рату.
Градоначелник Источног Сарајева, Ненад Вуковић, изразио је задовољство што је овај град, као један од 500 градова, почео да организује марш бесмртног пука.

Драго ми је што смо у сарадњи са Амбасадом Русије и представницима борачких организација организовали ову манифестацију”, рекао је Вуковић и додао да је наша дужност да преносимо истину о Другом свјетском рату и страдању Срба, Руса, Јевреја и других народа.

Један од учесника данашњег марша у Источном Сарајеву, Душко Маслеша, рекао нам је да је данас овђе са посебним поносом, може да ода почаст својим прецима. “Овђе сам првенство због свог ђеда Риста Маслеше, који је због револуционарних и антифашистичких активности био притворен у фашистичкој Италији и нацистичкој Њамачкој“, рекао је Маслеша.

Делегације града Источно Сарајево, руске Амбасаде, борачких организација и СУБНОР-а положиће вијенце на спомен-обиљежја у Парку народних хероја на Сокоцу у 14.00 часова, а вијенци и цвијеће биће положени и на спомен-обиљежја у осталим општинама Источног Сарајева.

 

1 коментар

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име