Без струје тридесетак села

0
166

На подручју општине Соколац због сњежног невремена без напона је 28 трафостаница, односно око тридесетак села.

Технички руководилац у електродистрибутивној радној јединици Соколац Бојан Кнежевић рекао је Срни да је без струје од синоћ од 22.00 часа остало више од 14 села на десет-киловолтном далеководу Каљина, од Пустосела до крајње тачке далековода Баре, Врховине и Поретак.

На десет-киловолтном далеководу Соколовићи без струје је током ноћи остало десет села од Кусача до крајње тачке – села Берег.

На дијелу далековода Ново Село без напона су четири трафостанице, односно села Берковићи, Палеж, Врапци и Доње Бабине.

Кнежевић је истакао да је до ових прекида дошло због пада дрвећа на електроводове под тежином мокрог снијега у шумовитим предјелима и да отклањање кварова иде споро због виског снијега и непроходности локалних путева на тим подручјима.

Према његовим ријечима, сви каврови се не могу отклонити током дана, иако су екипе од раних јутарњих часова на терену.

Стручни Сарадник за локалне путеве општине Соколац Миланко Добриловић рекао је да су у градском насељу очишћене саобраћајнице првог реда приоритета, те да ће остале улице и локални путеви бити очишћени током дана.

Он је навео да су машине за одржавање путева упућене према центрима десет сеоских мјесних заједница, гдје је од јуче пало и више од 40 центиметара новог снијега. Према подацимама Цивилне заштите, у центру Сокоца пало је 28 центиметара новог снијега.

У центру општине очишћене су саобраћајнице првог приоритета, док ће са осталих снијег бити уклоњен током дана.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име