Безбједносно стање на Јахорини задовољавајуће

0
207

Безбједносно стање на Јахорини током зимске туристичке сезоне је задовољавајуће, што показују и анализе у области криминалитета и нарушавања јавног реда и мира, изјавио је замјеник начелника Полицијске управе Источно Сарајево Предраг Ћајић.

“Било је неких пријављених кривичних дјела, али су то имовински деликти и кривична дјела која нису толико опасна”, рекао је Ћајић на конференцији за новинаре на Палама.

Он је навео да је број полицијских службеника на подручју Јахорине у вријеме зимске туристичке сезоне повећан, те да се на овој планини тренутно, ради обуке, налазе и припадници Специјалне антитерористичке јединице из Бањалуке.

Коментаришући недавно хапшење три мушкарца из Бањалуке у хотелу “Вучко” због кривичног дјела угрожавање сигурности, Ћајић је истакао да је надлежном тужилаштву достављен извјештај о овом случају.

“Сада очекујемо да се тужилац изјасни, након анализе предмета”, додао је Ћајић.

На Јахорини су 2. фебруара ухапшена три лица из Бањалуке чији су иницијали Ђ.А. /24/, М.Ш. /24/ и С.Л. /24/, који су вербално, а затим уз пријетњу ватреним оружјем, захтијевали од радника хотела алкохолно пиће.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име