Библиотека обогатила књижни фонд

0
98
Фото: Илустрација

Књижни фонд Народне библиотеке Пале обогаћен је са 30 нових наслова, поводом обиљежавања Свјетског дана књиге и ауторских права, рекла је Срни директор ове установе Нада Гајовић.
Она је истакла да се у библиотеци могу пронаћи сви свјетски класици, актуелна белетристика, научне студије, као и дјечија лиратура и сликовнице.

Гајовићева каже да је бесплатна чланарина за дјецу погинулих бораца, незапослене са евиденције локалног Завода за запошљавање, дјецу првих и других разреда, као и предшколског узраста, док за остале грађане кошта 10 КМ.

“Акценат стављамо на најмлађе јер је много битно да нашу дјецу учимо од малена да читају и да им створимо навику да долазе у библиотеку како би истраживали разне области, упознали кроз књиге одређене догађаје, те да обогаћују свој вокабулар. Све то заједно даје нам касније једну комплетну личност”, истакла је Гајовићева.

Према њеним ријечима, Народна библиотека објавила је још једно издање и то књигу “Птице и друге драме” аутора Сање Савић, а појављује се и као издавач њених драма.

Одлука о обиљежавању Свјетског дана књиге и ауторских права донесена је на Генералној конференцији Унеска у Паризу 1995. године.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име