Биће расписан оглас за куповину РТВИС

0
379

На данашњој Скупштини повјерилаца донесена је одлука да се распише оглас о избору најповољнијег стартешког партнера за куповину Радио-телевизије Источно Сарајево /РТВИС/ у стечају путем реорганизације.

“Сутра ће бити објављен оглас у дневним новинама и тамо ће бити прецизирани услови. Цијена није одређена, то зависи од понуђача”, изјавио је Срни стечајни управник Радослав Братић.

Он је додао да је сљедећа Скупштина повјерилаца заказана за 21. фебруар, када ће се изјаснити да ли прихвата стечајни план и евентуалне понуде које стигну.

У ранијим изјавама за Срну, радници Радио-телевизије Источно Сарајево у стечају изразили су огорченост због неизвјесног радног статуса, након што је градска власт Источног Сарајева, иако је оснивач ове медијске куће, одлучила да их “препусти судбини” и оснује ново јавно предузеће Градски радио.

Они су поручили да су спремни и на радикалне мјере како не би дозволили да постану “жртве политике”.

Четири од 30 радника ове медијске куће, колико их је било прије него што је отишла у стечај, и даље емитују програм и чекају да буде ријешен њихов статус, одлучни у намјери да се боре за останак у радном односу.

Градска управа се, истичу радници, “оградила” тако што је рекла да није крива за стечај, већ да је кривица на менаџменту ове медијске куће, мада се, како напомињу, зна ко поставља менаџмент куће и ко бира Надзорни одбор.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић изјавио је раније поводом ових дешавања да је суд именовао стечајног управника и да је он, а не Град, одговоран за предузеће и раднике.

Скупштина града Источно Сарајево је 2008. године донијела одлуку о оснивању Јавног предузећа Радио-телевизија Источно Сарајево /РТВИС/, које је наставило традицију Радија Илиџа и Радија Грбавица од 1992. године.

Радници РТВИС-а истичу да су проблеми у функционисању ове медијске куће настали због немара локалних власти Источног Сарајева, оснивача РТВИС-а, које су на руководећа мјеста постављале некомпетентне људе, годинама смањивале финансирање предузећа које су основале, да би га 2014. године потпуно обуставиле, што је довело до стечаја.

РТВИС дугује више од 3,5 милиона КМ, од чега су два милиона КМ порези и доприноси, према сваком раднику дуг износи од 12.000 до 18.000 КМ, а укупна дуговања према радницима су око 567.000 КМ.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име