Бициклима на обиљежавање 100 година од пробоја Солунског фронта

0
391

Чланови бициклистичке секције Планинарског друштва “Вучји зуб” из Требиња јутрос су кренули у Солун, на пут дуг 750 километара, гдје ће 29. септембра присуствовати централном догађају поводом 100 година од пробоја Солунског фронта.

На пут, са два члана пратње, кренуло је 10 бициклиста од којих најмлађи има свега 14, а најстарији 45 година.

Предсједник бициклистичке секције Планинарског друштва “Вучји зуб” Мићо Милошевић истакао је да ће током путовања проћи кроз Скадар, Тирану, Охрид, Битољ, као и да ће се, уколико им то временски услови дозволе, попети на врх Вораса – Кајмакчалан, гдје ће обићи спомен-капелу посвећену Светом Илији.

– Ми смо на грађански и спортски представници Републике Српске на овом путовању, јер су нас подржали Министарство за породицу, омладину и спорт и кабинет предсједника Републике, а на обиљежавању ове годишњице биће присутни високи званичници Републике Српске и Србије – рекао је Милошевић.

Он је подсјетио да су чланови секције учествовали и у обиљежавању 100 година од смјештања српске војске на острво Крф, као и да су до сада у више наврата организовали поклоничка путовања до Јасеновца, Свете Горе, Солуна…

За овај далеки пут спреман је и седамнаестогодишњи Петар Спаић, за кога је ово први пут да у континуитету вози више од 750 километара.

– Ово путовање ми много значи, јер на овај начин желим да искажем своју захвалност прецима који су нама, њиховим покољењима, донијели слободу коју смо чекали више вијекова – рекао је Спаић.

Требињци ће на овом шестодневном путовању проћи кроз Републику Српску, Црну Гору, Албанију, Македонију и Грчку.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име