Биљке против комараца – биљке које ће отјерати комарце

0
321

Комарце привлаче одређени мириси на људској кожи и због тога нас често боду. Али, постоје многе биљке против комараца, односно биљке чији мириси успјешно одбијају комарце.

Неке од биљака против комараца су опште познати зачини и можете их сами засадити, те њихове листове утрљати на кожу. Друге биљке које можете пронаћи у трговинама и тржницама, својим есенцијалним уљима тјерају комарце. Неке од биљака против комараца су матичњак, лаванда, цитронела, босиљак.

Босиљак је биљка против комараца чији мирис они не могу поднијети, а нека су истраживања открила да се у босиљку налазе уља која су токсична за одређене врсте комараца.

Цитронела је биљка против комараца која је одувијек позната. Њено етерично уље можете набавити у свим биљним апотекама. Помијешајте уље цитронеле са аргановим, кококосовим или бадемовим уљем, овисно о вашим жељама и намажите кожу. Будите сигурни да вам комарци неће ни примирисати.

Уколико на кожу утрљате матичњак, његов лимунасти мирис отјераће комарце.

Лаванда је позната као биљка против комараца. С обзиром на јачину и специфичност њеног мириса, комараца ћете се ријешити тако да стручак лаванде објесите у кући.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име