Бјегунци из словеначког затвора немају везе са убиством Милоша Остојића

0
1226

Држављани БиХ и Србије Драган Милосављевић (41) и Дамњан Митровић (40) који су побјегли из словеначког затвора, не доводе се у везу са убиством Милоша Остојића (30) у Источном Сарајеву, сазнаје Srpskainfo.

Извор близак истрази изјавио је да нема доказа да су Милосављевић и Митровић на било који начин повезани са убиством сина власника пекаре и пицерије “Златно зрно”.

Извор Srpskainfo уједно додаје да су безбједносне службе обавјештене о бјекству држављанина БиХ из словеначког затвора, те да ће се поступити у складу са законом уколико Милосављевић буде ушао на територију БиХ, односно Републике Српске.

Према информацијама до којих је дошла Srpskainfo, Милосављевић је из околине Прњавора, али има пријављену адресу у Словеније и није осуђиван за тешка кривична дјела, али је како наводи наш извор, “безбједносно интересантна особа”.

Подсјетимо, Дамњан Митровић (40), држављанин Србије и његов цимер Драган Милосављевић (41), држављанин БиХ, који су у Словенији чекали да буду изручени Србији, која је за њима расписала Интерполове потјернице, побјегли су из затвора у Копру рано ујутро 29. децембра прошле године.

Филмски бијег догодио се пред зору, а двојица притвореника, који су успели пререзати решетке на прозору ћелије, неопажено изаћи и прескочити зид опасан бодљикавом жицом, у ћелији су оставили поруку да “не желе у Србију”.

„ Двојица притвореника чекала су екстрадицију Србији. Митровић због недозвољеног преласка границе и трговине дрогом, а Милосављевић због трговине наркотицима. Први је ухапшен крајем августа, а други средином септембра“ објаснили су раније из Управе за извршење кривичних санкција у Копру.

Митровић је након бјекства из затвора отишао у Италију, док је и даље непознато гдје се скрива држављанин БиХ.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име