Бјелица: Подржавам сарадњу и разговор СДС са Додиком

0
151
Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија

Милован Бјелица, потпредсједник СДС, огласио се након писање појединих медија о његовом састанку са предсједником СДС Вукотом Говедарицом.

– Када неко нешто тврди и пише, а уколико се не стиди својих ријечи, уколико свјесно не обмањује јавност он се испод текста потпише – каже између осталог Бјелица, преноси АТВ.

Бјелица каже да је своје ставове увијек износио јавно и да не види ништа спорно у његовм сусрету са Говедарицом.

– Ја сам јавно написао и рекао своје ставове више пута. Моје дјеловање и моја размишљања су смирила и устабилила односе између политичких странака у Републици Српској. Сматрао сам и сматрам да је доста увреда и напада, неодмјерених ријечи и недемократских односа. Шта је чудно у томе што разговарам са господином Вукотом Говедарицом? Сматрам да није ништа ни необично ни чудно. Разговарали смо, на његов приједлог о кандидатима за предсједника странке. Пошто ми је потврдио да се он неће кандидовати. Сложили смо се да о томе треба да одлуче органи странке и да су људи попут Мића Мићића, Мирка Шаровића и Милана Миличевића способни и кадри да у тој изборној трци учествују и да побједник консолидује и води Српску демократску странку – истиче Бјелица.

Потпредсједник СДС каже да је свјестан опасности пред којима се налази Српска и да због тога подржава сарадњу са Милорадом Додиком.

– Све остало су маштарије и фантазије и немају додира са реалношћу. Ја сам свјестан опасности и проблема са којима се суочава и са којима ће се суочавати Република Српска у наредном периоду и зато и подржавам сарадњу и разговоре са господином Додиком, када је у питању политика Републике Српске у Сарајеву – истиче Бјелица.

Подсјећамо, Бјелица, као један од најстаријих чланова СДС, тражио је од предсједника странке да испуни предизборно обећање и поднесе оставку у случају пораза на октобарским изборима, што се и десило, а Говедарица је и даље остао на челу највеће опозиционе странке у Српској, преноси АТВ.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име