БО „Илиџански борац“ показала своју хуманост

1
1536

У данима сјећања на оне који су своје највриједније дали за одбрану Илиџе и за цијелу Републику Српску, борачка организација „Илиџански борац“, донирала је кревет за ратног војног инвалида прве категорије, Драгана Дешића.

„Уз финансијску помоћ општине Источна Илиџа и Града Источно Сарајево, и прилога свих добрих људи, привредних субјеката, покушавамо да изађемо у сусрет члановима Борачке организације, онима који су своје животе и најмилије дали за Републику Српску, тако што ћемо им једним хуманим гестом и скромном помоћи олакшати живот. Драган је примјер човјека који је патриота, он је наш саборац, и заслужио је да му, барем на овакав начин, олакшамо и њему, а и његовој сестри“, рекао је предсједник Предсједништва БО “Илиџански борац”, Горан Шеховац.

Како истиче Драганова сестра Љиљана Симанић, овај кревет су дуго чекали, јер је претходни био дотрајао и стар чак 20 година.

„Пуно се захваљујемо борачкој организацији на донацији и што се сјетила мога брата“, навела је Љиљана.

Борачка организација планира у наредном периоду да помогне још пар кућа породица погинулих бораца.

„Постојимо да смо на услузи свим члановима Борачке организације, који су изгубили најмилије, који су ратни војни инвалиди, јер су они то заслужили, и мислим да РС поготово локалне заједнице требају да врате вјеру тим људима. Ово су мале, али у суштини велике ствари“, истакао је Шеховац.

Он је рекао да ако смо патриоте морамо да радимо, а не да сједимо и само критикујемо.

У априлу 1992. године погинуло је 12 српских родољуба, а за одбрану Илиџе живот су положила 1.064 борца Војске Републике Српске.

Исељени су дејтонском неправдом, а сјећање на подвиг бораца и жртве цивила кроз манифестацију „Дани одбране“ настоји да чува и његује Борачка организација “Илиџански борац”.

 

1 коментар

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име