Богданић: Завршетак нове зграде болнице могућ и прије рока

0
569

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић рекао је данас, током обиласка радова на изградњи нове болнице у Источном Сарајеву, да радови напредују планираном динамиком, те да се нада да ће болница бити завршена прије рока.

Богданић је најавио да ће крајем новембра или почетком децембра у Болници Источно Сарајево бити опремљен и отворен поликлинички дио да би сви пацијенти од децембра могли ту завршити амбулантне прегледе и дијагностичке процедуре.

Директор Болнице Источно Сарајево Горан Тодоровић рекао је новинарима да је задовољан темпом изградње новог објекта, наглашавајући да овај пројекат води Министарство здравља Републике Српске.

Задовољство је велико јер видимо да радови напредују предвиђеном динамиком и сваки дан видимо нешто ново на градилишту. Надамо се да ће извођач радова испоштовати рокове и да ћемо сљедеће јесени имати нову болницу“, додао је он.

Тодоровић је истакао да се најозбиљније ради и на кадровским рјешењима, подсјетивши да је ових дана објављен конкурс за љекара субспецијалисту нефрологије, док је и одређен број љекар упућен на стручно усавршавање и субспецијализације.

Усавршавање љекара је озбиљан посао који тражи пуно времена. Да би се одшколовао љекар потребно је више година, за специјалисту пет, шест, а за субспецијалисту двије до три године. То је посао на дуге стазе који тражи пуно пажње, ми смо врло озбиљно то схватили и спремамо се за нову болницу у смислу људских ресурса“, навео је он.

Шеф градилишта испред фирме “Марковић инвест” Даворин Турајлић рекао је да се тренутно ради на формирању конструкције за приземље објекта који иду планираном динамиком, те додао да грубе грађевинске радове планирају да заврше до половине децембра.

Како будемо затварали етажу по етажу планирамо да уводимо и припремне инсталатерске радове да би на зиму могли интензивно радити унутрашње занатске радове“, рекао је Турајлић.

У Источном Сарајеву 7. јула положен је камен темељац за изградњу нове Болнице, за шта ће бити издвојено 46,58 милиона КМ без ПДВ-а.

Камен темељац положили су предсједник Републике Српске Милорад Додик, премијер Жељка Цвијановић, министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић и директор Болнице Горан Тодоровић.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име